Punct și de la capăt. Povestea „Peaky Blinders” va continua „în altă formă” după sezonul final

De: Ana Obretin / 19.01.2021, 11:40
Punct și de la capăt. Povestea

BBC a confirmat faptul că serialul de succes “Peaky Blinders” se va încheia după al șaselea sezon, pentru care filmările au început recent. Totuși, creatorul seriei a anunțat că vrea să continue franciza.

Sezonul al cincilea al serialului “Peaky Blinders”, care relatează aventurile unor gangsteri din Birmingham de la începutul secolului al XX-lea, a doborât recorduri de audiență în 2019. Ultimul sezon a fost întârziat din cauza pandemiei. 

Creat de Steven Knight și cu actorul Cillian Murphy în rolul principal, serialul a primit numeroase premii de când a avut premiera, în 2013.  

„’Peaky Blinders’ a revenit și este într-o formă excelentă”, a spus Steven Knight într-un comunicat, după debutul filmărilor pentru cel de-al șaselea sezon. „După întârzierea producției, provocată de pandemie, vom regăsi familia într-un pericol extrem, iar miza nu a fost niciodată mai mare. Credem că acesta va fi cel mai bun sezon și sunt sigur că fanilor noștri uimitori le va plăcea. Deși serialul TV se apropie de sfârșit, povestea va continua într-o altă formă”, a mai spus acesta.

O adaptare pentru marile ecrane?

O adaptare cinematografică a serialului “Peaky Blinders” este luată în considerare de câțiva ani de creatorii săi. În 2017, Steven Knight și-a anunțat intenția de a trece de la micul la marele ecran. La sfârșitul anului 2018, Otto Bathurst, unul dintre realizatorii producției, a dat asigurări că Knight dezvoltă un film inspirat din serial, care este disponibil la nivel mondial pe Netflix.

CITEȘTE ȘI: Sezonul șase al serialului „Peaky Blinders” ar putea fi gata până la sfârșitul anului viitor

FOTO: Profimedia Images