Christopher Nolan va face pentru Universal un film despre dezvoltarea bombei atomice

De: Nicoleta Lepădatu / 15.09.2021, 07:42
Christopher Nolan va face pentru Universal un film despre dezvoltarea bombei atomice

Filmul a cărui acțiune are loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial al lui Christopher Nolan despre J. Robert Oppenheimer și dezvoltarea bombei atomice va fi realizat de către Universal Studios, marcând prima dată în peste un deceniu în care regizorul nu a filmat pentru Warner Bros.

Regizorul vorbise în ultimele săptămâni cu mai multe studiouri despre posibilitatea de a-i susține financiar producția, care are un buget de 100 de milioane de dolari. Sony și MGM Studios au fost, de asemenea, în negocieri, iar Nolan a purtat discuții cu Warner Bros., dar relația cu fosta sa casă de producție devenise oricum una destul de tensionată. Regizorul a fost supărat de decizia Warner de a lansa întreaga listă de filme pentru 2021 simultan în cinematografe și pe HBO Max și studioul a fost nemulțumit de comentariile sale publice în care și-a exprimat nemulțumirea. Cel mai recent film al lui Nolan „Tenet” a fost lansat de Warner Bros. în mijlocul pandemiei și a fost o dezamăgire la box-office, dar palmaresul său și capacitatea de a da naștere unor producții de succes precum „Dunkirk” și „The Dark Knight” sunt suficient de puternice încât perspectiva de a părărsi Warner Bros. să atragă interesul mai multor susținători, inclusiv pe cel al serviciilor de streaming. Christopher Nolan a insistat ca filmul să fie lansat exclusiv în cinematografe.

Filmările la producția despre Oppenheimer se așteaptă să înceapă în primul trimestru al anului 2022. Cillian Murphy a fost menționat ca un posibil membru al distribuției, dar castingul nu a avut încă loc. Christopher Nolan a scris scenariul.

Filmul se va concentra probabil asupra perioadei când Oppenheimer a lucrat la bombă și pe proiectul Manhattan, inclusiv pe rolul său în testul Trinity din New Mexico, unde prima bombă atomică a fost detonată cu succes. Acesta este momentul în care se spune că Oppenheimer și-a amintit cuvintele din Bhagavad Gita: „Acum am devenit Moartea, distrugătoarea lumilor”. Din păcate, profetic. Mai târziu, el va continua să argumenteze pentru controlul internațional al armelor nucleare și s-a opus dezvoltării bombei cu hidrogen.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: “Inception” este cel mai confuz film, iar Christopher Nolan “are cele mai multe explicații de dat”