Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 16 și 17 octombrie

De: Nicoleta Lepădatu / 15.10.2021, 17:45
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 16 și 17 octombrie

Agenda de weekend din această săptămână îți propune filme, piese de teatru și concerte care să te ajute să treci mai ușor peste zilele mohorâte de toamnă, într-un București care se încăpățânează să rămână deschis în ciuda celor mai pesimiste scenarii.

Filme

Trei premiere și multe filme numai bune de văzut la cinema în aceste zile, multe dintre ele puse de noi și pe agenda de weekend.

„Scara”

„Scara” urmăreşte parcursul spiritual al lui Andrei, un tânăr actor sensibil şi inadaptat social pe care îl întâlnim mai întâi în anii ’80, când participă fără să vrea la demolarea bisericii Sfânta Vineri.

Regia: Vlad Păunescu

Cu: Eduard Trifa, Ana Maria Guran, Cuzin Toma, Horațiu Mălăele, Emanuel Pârvu

Gen film: Dramă, Istoric

„Ultimul duel”

Bazat pe evenimente reale, filmul analizează ipotezele cunoscute despre ultimul duel consimțit din Franța între Jean de Carrouges și Jacques Le Gris, doi prieteni care devin aprigi rivali.

Regia: Ridley Scott

Cu: Matt Damon, Jodie Comer, Ben Affleck

Gen film: Dramă, Istoric

„Venom: Să fie carnagiu”

Eddie s-a obișnuit cu viața în simbioză, deși traiul cu Venom numai comod nu este. Imprevizibil, obraznic, dar carismatic, se pricepe ca nimeni altul să provoace pe toată lumea. Doar nu se împiedică un extraterestru de un reporter cu gura mare.

Regia: Andy Serkis

Cu: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson

Gen film: Acţiune, Horror, SF

Teatru

Cu săli din ce în ce mai goale și multe spectacole mutate în online, am reușit totuși să mai găsim piese pe care le-am pus pe agenda de weekend și care îți vor permite să simți emoția cât mai aproape de scenă.

„Ne-am sărutat după sfârșitul lumii”

Pe o planetă distrusă de un cataclism scăpat din frâu, apar din dărâmături două ființe care se confruntă imediat cu noul mediu, extrem de ostil, dar care nu poate înăbuși dorința de a trăi. Nu! Nu este o poveste despre sfârșitul lumii, ci una spusă în șoaptă, despre începutul iubirii!

De sub resturile unei lumi sfârtecate de o Apocalipsă atomică, ies la lumină două ființe scăpate cu viață, ca printr-un adevărat miracol. Lupta cu Zidul este dură, violentă și aparent fără nicio șansă. Dar a fi împreună este marele noroc al celor doi.

În drumul lor către Lumină, oamenii întâlnesc primejdii cărora este extrem de greu să le facă față. Nimic nu poate opri Dragostea, nimic nu poate înfrânge Iubirea, nimic nu stă în calea unui sărut care pecetluiește un legământ de viață.

Unde: Teatrul Masca

Când: 16 octombrie, or 19.00

Distribuția: Alina Crăiță, Valentin Mihalache

Regia: Mihai Mălaimare

„Aeroport”

„Aeroport” îmbină comedia, drama și romantismul fără perdea pentru a dezvălui fantezia autorului despre o iubire de o oră, care dispare la fel de repede precum s-a aprins.

Intr-un loc în care oamenii doar vin sau pleacă, doi necunoscuți din lumi total diferite se intersectează și trăiesc probabil cea mai scurtă poveste de iubire din istoria umanității. Un EL, scriitor experimentat care nu mai face niciun efort să-și vândă propria istorie, un bărbat dorit și pierdut printre mai multe relații efemere în care nu-și găsește locul și o EA, o business woman cu toate calitățile unei femei tinere și de succes, captivă într-o relație nocivă care o plasează mereu pe locul 2. Doi oameni imperfecți ce trăiesc o iubire de tranzit fără perspective de viitor, care nu face decât să le ofere amăgirea unui ”ce-ar fi putut să fie dacă… ” și îi trimite pe fiecare înapoi în brațele calde ale trecutului de unde începe o nouă călătorie, încărcată de speranță.

Unde: Teatrul Godot

Când: 16 octombrie, ora 19.30

Distribuția: Alex Vlad, Ioana Nichita

Regia: Cristian Bajora

„Nepotul meu Veniamin”

În vremurile noastre, noțiuni precum „ai noștri” și „străini” capătă noi dimensiuni. Familia de origine nu mai joacă rolul său important. Copiii sunt din ce în ce mai asemănători părinților lor adoptivi. Vechiul conflict între generații dobândește o noua acuitate. Am devenit mai liberi în felul în care privim lumea și frontierele care-i despart pe  „ai noștri” de „străini” sunt în permanent schimbare. Această problematică importantă amplifică la dimensiuni internaționale conflictul dintre limbi şi generații diferite. O astfel de poveste veți găsi în piesa  de teatru „Nepotul meu, Veniamin”.

Unde: Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan

Când: 17 octombrie, ora 19.00

Distribuția: Maia Morgenstern, Emilia Popescu, Anca Dumitra, Andreea Alexandrescu, Răzvan Alexe, Andrei Miercure

Regia: Vlad Massaci

„Micul infern”

O comedie despre iadul conjugal, așa cum numim, cei mai mulți dintre noi, instituția matrimonială, un spectacol care propune publicului contemporan – pentru care o căsnicie de peste patru decenii poate părea curată utopie – un elogiu al vieții de familie.

Un text la fel de actual azi, ca la data scrierii lui, în 1948, prin măiestria construcției și a dialogului, prin hazul și ironia replicilor, „Micul infern” este o veritabilă comedie umană. O piesă la care vom afla dacă povara jugului conjugal se suportă mai ușor în trei și dacă micul infern al căsniciei se poate transforma în Paradis.

Unde: TNB

Când: 17 ocotmbrie, ora 19.00

Distribuția: Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitănescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea

Regia:  Mircea Cornișteanu

Concerte

Cum te poți bucura mai bine de atmosfera de final de săptămână și de relaxarea care vine odată cu ea, dacă nu la un concert? Am pus pe agenda de weekend câteva evenimente muzicale pe care este greu să le ignori.

Bosquito, Grădina Urbană, 16 octombrie, ora 19:00

Analia Selis, 14thLANE, 16 octombrie, ora 20.00

Alex & The Fat Penguins, Expirat Club, 17 octombrie, ora 19.30

Tricky, Arenele Romane, 17 octombrie, ora 21.00

Foto: Forum Film

Citește și: „The Last Duel”, de Ridley Scott, intră în cinematografe pe 15 octombrie