„The Last Duel”, de Ridley Scott, intră în cinematografe pe 15 octombrie

De: Ana Obretin / 13.10.2021, 12:00

Filmul „The Last Duel / Ultimul duel”, regizat de Ridley Scott, cu Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer și Ben Affleck în distribuție, va avea premiera în cinematografele românești vineri.

Lungmetrajul este produs de 20th Century Studios și este o poveste captivantă despre trădare și răzbunare. Acțiunea filmului are loc în Franța secolului al XIV-lea. Bazat pe evenimente reale, filmul redă epopeea istorică și dezvăluie ipotezele care au stat la baza ultimului duel sancționat de Franța, dintre Jean de Carrouges și Jacques Le Gris, doi prieteni care in timp au devenit rivali, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitori.

CITEȘTE ȘI: Ridley Scott spune că are deja scenariul pentru „Gladiator 2”

Ridley Scott primește premiul de excelență la Veneția

Matt Damon și Ben Affleck, din nou scenariști, la 25 de ani după premiatul “Good Will Hunting”

Scenariul filmului este semnat de Nicole Holofcener, Ben Affleck și Matt Damon după cartea lui Eric Jager, apărută în 2004, cu titlul „Ultimul duel: o adevărată poveste despre crimă, scandal și proces în Franța medievală”. Cartea redă o poveste adevărată bazată pe materiale istorice despre un duel legendar până la moarte, ultimul de acest fel înregistrat oficial.

Carrouges este un cavaler respectat, reputat pentru curajul și priceperea pe câmpul de luptă. Le Gris este un nobil normand, faimos pentru inteligența și elocvența sa. Soția lui Carrouges, Marguerite, acuză că a fost agresată de Le Gris, acuzație pe acesta o neagă. Ea insistă să facă publice detalii despre presupusa agresiune. Faptul este văzut ca un act extrem de curaj și, totodată, de sfidare, care îi pune viața în pericol. Așa se ajunge la duel, o soluție crudă care le pune tuturor viața în mâinile Domnului.

Cartea lui Jager a fost lăudată pentru descrierile sale incredibil de detaliate și a atras atenția lui Matt Damon. El i-a văzut imediat potențialul cinematografic și l-a dorit pe Ridley Scott ca regizor. Scott este un cineast venerat care a realizat zeci de producții apreciate de critici, filme care continuă să emoționeze și astăzi.

Filmul „The Last Duel / Ultimul duel” este distribuit în România de Forum Film.

CITEȘTE ȘI: Matt Damon și soția sa au același tatuaj, desenat de Heath Ledger

Fotografii intime cu Ben Affleck şi Matt Damon din arhiva personală

Foto: Forum Film