Ridley Scott primește premiul de excelență la Veneția

De: Ana Obretin / 09.08.2021, 15:40
Ridley Scott primește premiul de excelență la Veneția

Cineastul britanic Ridley Scott, cunoscut pentru superproducții ca „Gladiator”, „Blade Runner”, „Alien”, va primi premiul Cartier Glory the Filmmaker, aflat la ediție inaugurală, la cea de-a 78-a ediție a Festivalui Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 1 – 11 septembrie.

Premiul este dedicat unei personalități care a avut o contribuție deosebit la dezvoltarea industriei cinematografice contemporane. Ceremonia dedicată lui Ridley Scott, nominalizat la patru premii Oscar, va avea loc pe 10 septembrie, înainte de proiecția în afara competiției a noului său film, „The Last Duel„, cu Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer și Ben Affleck.

„Abordarea personală a filmelor de gen, care reconciliază cu succes divertismentul, așteptările publicului larg și cerințele criticilor, este elementul cel mai distinctiv al creației lui Ridley Scott”, a spus directorul Festivalului de la Veneția, Alberto Barbera.

„De-a lungul carierei sale uimitoare și prolifice, care numără doar 30 de filme finalizate cu o frecvență uimitoare, Scott și-a demonstrat capacitatea de a naviga cu ușurință în cele mai variate genuri, injectând sânge proaspăt în fiecare dintre ele”, a mai spus acesta. 

„The Last Duel” este o poveste despre trădare și răzbunare care are loc în Franța secolului al XIV-lea și este produsă de Studiourile 20th Century.

CITEȘTE ȘI:13 locuri din România unde s-au filmat producții celebre

Top 9 filme care au loc în spațiu (VIDEO)

Cât de bine sărută Michael Douglas? Matt Damon ştie!

„Scunzi, grași și urâți”: Familia Gucci critică distribuția noului film al lui Ridley Scott, cu Lady Gaga

Foto: Profimedia Images