13 locuri din România unde s-au filmat producții celebre

De: Nicoleta Lepădatu / 08.06.2021, 11:31
13 locuri din România unde s-au filmat producții celebre

Zilele aceste au loc în România filmările pentru serialul de televiziune „Django”, cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, așa că este un moment bun să trecem în revistă locuri din România unde s-au filmat producții celebre. De la București la Viscri, Transfăgărășan sau Castelul Hunianzilor, iată câteva dintre locurile unde au fost platourile pentru câteva filme și seriale pe care, cel mai probabil, le-ai urmarit și tu.

Craterul de la Racoș, Brașov – „Django”

În spectaculosul peisaj selenar din craterul vulcanului stins de la Racoș se desfășoară până în luna noiembrie filmările pentru serialul de televiziune „Django”, cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai importante producţii europene, cu buget de 40 de milioane de euro. Filmările au început în luna mai și craterul a fost transformat în orașul utopic New Babylon, unde se desfășoară acțiunea din „Django”.  Vulcanul Racoș a fost ales după mai bine de doi ani de căutări în Maroc, Spania, Ungaria, Cehia, Bulgaria și locuri din România.

Râșnov și Potigrafu – „Cold Mountain”

Filmul „Cold Mountain” (2003), a fost printre primele pelicule străine care au arătat lumii întregi spectaculozitatea peisajelor montane românești. O mulțime de scene memorabile cu Nicole Kidman, Jude Law, Natalie Portman și Renee Zellweger au fost filmate în aceste două localități din România. Filmarile s-au desfasurat aproape integral la noi, celebră fiind scena de luptă de la Petersburg, Virginia, care are loc, de fapt la o fermă din Potigrafu, lângă București. Mai apar în film și scene filmate lângă Râșnov și la Zărnești.

Hunedoara (Castelul Corvinilor), Transfăgărășan și Sibiu – Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Unul dintre cei mai faimoși actori de la Hollywood, Nicholas Cage a petrecut destul de mult timp în România, la filmări sau ca invitat de onoare al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), în 2019. Toată presa din România a anunțat în noiembrie 2010 faptul că Nicholas Cage va filma la noi în țară pentru cel de-al  doilea „Ghost Rider”.

Filmările au debutat la Sibiu, iar în ele au apărut şi câţiva artişti autohtoni. Alte locuri alese pentru a întregi povestea eroului fără suflet sunt Transfăgărăşanul, castelul Huniazilor, Târgu-Jiu şi Bucureşti. Nicholas Cage a revenit în România în 2013, când a lucrat la producția  „A dying of the light”, unde joacă alături de Anton Yelchin.

Sinaia, Constanța – The Brothers Bloom

Mark Ruffalo este un alt actor cunoscut care a avut ocazia să petreacă ceva timp pe meleaguri mioritice. Doar că nu în calitate de Hulk, cu gașca de supereroi, ci alături de Adrien Brody, în filmul „The Brothers Bloom”. Scenele pentru film au fost realizate în Sinaia, Constanța și București. Pelicula spune povestea a doi fraţi, portretizaţi de către Mark Ruffalo şi Adrien Brody ce pun la cale o escrocherie prin care să o lase fără bani pe Penelope Schamp, o moştenitoare bogată care locuieşte într-un castel spectaculos – care este niciun altul decât Castelul Peleş de la Sinaia. În timpul acțiunii filmului mai apar portul şi clădirea cazinoului din Constanţa.

București – Transporter 3, War Dogs”,The Expendables 3

Un alt nume cunoscut  pasionaților de filme de acțiune este și „Transporter 3”, care îl are în rolul principal pe Jason Statham. multe dintre scenele spectaculoase din el sunt filmate chiar la București.

„War dogs” a fost filmat tot în București.  Filmul cu Jonah Hill, Miles Teller și Bradley Cooper, despre doi puști care fac trafic de arme are ca decor mai multe locuri din capitală. Hangarul Regelui Mihai, Hotelul Intercontinental și Palatul Parlamentului sunt doar câteva dintre locațiile pe care le vei recunoaște în film. Chiar dacă acțiunea se desfășoară în… Albania, conform scenariului.

Jason Statham, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Wesley Snipes, Dolph Lundgren  au stat mai bine de o  saptămână în București, filmând pentru „The Expendables 3” în  Centrul Vechi, la Arcul de Triumf  și pe  bulevardul  Expoziției.

Pădurea Băneasa – „Princess of Thieves”

Pădurea Băneasa este locul unde s-au filmat multe scene din „The Princess of Thieves”. În celebra producție americană, Pădurea Băneasa s-a transformat în Pădurea Sherwood. Protagonista Keira Knightley a stat aproape cinci săptămâni în România, pentru a filma acele scene. Producția a avut un succes remarcabil, atât la public, cât și la critică.

Glod – „Borat”

Satul  Glod a fost transformat în locul natal al lui Borat, personaj interpretat de Sacha Baron Cohen. Este foarte asemănător cu satul din Kazahstan în care se desfășura acțunea, iar localnicii au fost încântați să facă figurație în „Borat”.

Snagov, Viscri, Centrul vechi din București – „Killing Eve”

Serialul „Killing Eve” a fost filmat în mai multe locuri din Europa, iar pe lista destinațiilor a fost inclusă și România. Echipa de filmare a venit pentru două săptămâni la București, pentru a trage câteva scene, care în serial se petreceau de fapt în Moscova și Paris. Filmările s-au desfășurat în centrul vechi al Bucureștiului, la Piața Muncii, pe Bulevardul Dinicu Golescu, la Gara de Nord. S-a mai filmat și la Snagov, dar și la Viscri. Serialul le are în rolurile priciplae pe Sandra Oh si Jodie Comer.

CITEȘTE ȘI: Serialul „Killing Eve” se încheie cu sezonul 4, dar va avea spin off-uri

Foto: Profimedia Images