Cum a devenit Matthias Schoenaerts, care filmează în România „Django”, un star al genului thriller

De: Ana Obretin / 29.05.2021, 09:00
Cum a devenit Matthias Schoenaerts, care filmează în România

Actorul belgian Matthias Schoenaerts, care filmează în România serialul „Django” și care este cunoscut mai ales pentru rolurile sale de brută cu replici puține, a devenit în ultimii ani un adevărat star al genului thriller, atât în Europa, cât și peste Ocean. Cel mai recent film al său este „The Sound of Philadelphia”, de Jeremie Guez, lansat la începutul acestui an în SUA și, de curând, în Franța.

Matthias Schoenaerts face parte dintre acei actori fără particularități precise, care navighează între genuri și țări cu o ușurință tulburătoare. Filme istorice, drame sau pelicule thriller – actorul belgian și-a dovedit, de la succesul „Bullhead” și „Rust and Bone/ De rouille et d’os”, în urmă cu zece ani, abilitatea de a plonja în orice univers. Cu toate acestea, el pare să aibă o predilecție pentru genul thriller.

În cel mai nou film al său, „The Sound of Philadelphia”, el îl interpretează pe Peter, un om tăcut, cu o soartă inevitabil tragică. Un personaj cu o istorie familială complicată, bântuit de moartea surorii sale mai mici, care se vede forțat să lucreze pentru mafia irlandeză din Philadelphia. Un rol făcut pentru el: „Îmi place tragedia existențială, tragedia umană, modul în care se transpune condiția umană în cinema. Mă emoționează”, a declarat acesta pentru BFMTV

Matthias Schoenaerts și predilecția pentru „morții vii”

Actorul a povestit că poate petrece ore întregi pentru a-și studia personajele. Totul începe cu hainele pe care le va purta. Îi place să sape în acest sens în garderoba personală. „În filmele mele am pus mereu lucruri personale pe care nimeni nu le știe. Aduc mereu lucruri personale care au legătură cu povestea și care mă ajută să mă bazez pe ele în ceea ce fac”, a spus acesta.

Întrebat de unde vine această fascinație pentru rolurile tăcute, acesta a explicat: „Poate mă identific cu ele. Nu știu de ce. Îmi place ‘nespusul'”. „Am învățat că, dacă vrei să înveți ceva de la cineva, nu trebuie neapărat să asculți ceea ce spune, ci să asculți ceea ce nu spune. Să faci asta necesită o atenție deosebită”, a mai spus el. „Aș vrea să tac mai mult, de fapt”, a glumit actorul, completând: „Aș vrea să spun lucruri, dar trebuie să învăț să le spun fără să vorbesc”.

Deși belgian, Matthias Schoenaerts vorbește în principal în engleză, limba sa preferată. El a jucat deja, cu aceeași convingere, un belgian, un francez, un german, un american și un rus. 

Actor globetrotter

Matthias Schoenaerts poate lucra la mai multe filme consecutiv, înainte de a dispărea complet din radar. Solitar, pictor și artist graffiti în timpul liber, Matthias Schoenaerts este în afara platourilor de filmare la fel ca personajele sale: misterios și exuberant, puternic și imprevizibil. 

Începând de luna aceasta, el se află în România, pentru serialul „Django”, în care mai joacă Noomi Rapace. Producția va dura până spre luna noiembrie, iar show-ul este produs după mulți ani în care proiectul s-a aflat în faza de dezvoltare. Miniseria de zece episoade este inspirată de westernul din 1966 „Django”, în regia lui Sergio Corbucci, căruia și Quentin Tarantino i-a adus un omagiu, prin pelicula „Django Unchained”. Povestea seriei se desfășoară în perioada 1860 – 1870, în Vestul sălbatic, și se anunță a fi una dintre cele mai mari producţii europene din 2021.

CITEȘTE ȘI: Glenn Close filmează în România

Pro TV lansează emisiunea concurs „Superstar România”, după formatul „Idol”, în toamnă

5 motive pentru care România e cunoscută peste tot în lume

Foto: Profimedia Images