„Borat 2” a devenit film de Guinness Book

De: Ana Obretin / 29.03.2021, 10:39

„Borat Subsequent Moviefilm” a fost inclus in Guinness Book fiind filmul cu cel mai lung titlu care a fost vreodată nominalizat la premiile Oscar.

Pelicula realizată de Sacha Baron Cohen, o continuare a filmului „Borat! Învățături din America pentru ca toată nația Kazahstanului să profite/ Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan”, lansat în 2006, a fost un succes atât în rândul publicului, cât și al criticilor și a primit două nominalizări la Oscar, pentru cel mai bun scenariu adaptat și cel mai bun rol secundar feminin, Maria Bakalova, care joaca rolul fiicei lui Borat, Tutar Sagdiyev.

Iar, cu titlul de 110 litere, în limba engleză – „Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan” -, a intrat acum și în cartea recordurilor.

Recordul anterior pentru cel mai lung titlu de film nominalizat la Oscar a fost deținut de o peliculă lansată în 1965, „Those Magnificent Men in Their Flying Machines or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes”, de Ken Annakin. Filmul cu un titlu de 85 de litere a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, pe care nu l-a câștigat, potrivit NME.

În ceea ce privește „Borat 2„, acesta este în competiție pentru Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat cu „The Father”, „One Night in Miami”, „The White Tiger” și „Nomadland”, acesta din urmă având numeroase trofee la activ în acest sezon.

De cealaltă parte, Bakalova concurează cu Glenn Close („Hillbilly Elegy”), Olivia Colman („The Father”), Amanda Seyfried („Mank”) și Youn Yuh-jung („Minari”).
Gala premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles pe 25 aprilie.