Sacha Baron Cohen nu vede niciun motiv să facă un “Borat 3”

De: Loredana Toma / 09.01.2021, 11:31
Sacha Baron Cohen nu vede niciun motiv să facă un “Borat 3”

Actorul Sacha Baron Cohen a vrut să încheie filmul „Borat Subsequent Moviefilm”, continuarea celui din 2006, cu ceva uimitor, dar nu intenționa, inițial, să realizeze această peliculă și nici nu se gândește la o a treia parte.

Într-un interviu pentru Variety, Cohen a menționat că, inițial, nici continuarea filmului din 2006 nu era în plan, dar a considerat că “democrația este în pericol” și motivele principale ale realizării lungmetrajului au fost președintele Donald Trump și alegerile prezidențiale americane de anul trecut.

Borat, un personaj care implică prea multe riscuri

Actorul își amintește că a riscat foarte mult pentru această producție și, pe lângă riscul asumat al filmărilor și înregistrărilor  pe ascuns, a fost supus, împreună cu întreaga echipă, pericolului de a contacta noul coronavirus. Cohen a mai precizat că, de multe ori, s-a întrebat de ce se supune atâtor riscuri și dacă nu cumva este ceva în neregulă cu el însuși.

Când a reușit să-l filmeze pe Rudy Giuliani, fostul primar al New York-ului și avocatul lui Trump, Cohen, pe lângă faptul că a riscat când l-a păcălit că îl intervievează pentru documentarul “Keeping America Alive”, a riscat și să se îmbolnăvească, întrucât acesta a refuzat testarea. Dar, spune el, “am decis cu echipa că merită riscul și am mers mai departe cu interviul. Și bine am făcut, pentru că, în cele din urmă, ați văzut și voi unde a dus”.  Interviul s-a terminat cu Giuliani pe pat, în dormitorul unui hotel, în ipostaze compromițătoare, scene care au făcut extrem de multă vâlvă.

Cohen își amintește că, după filmarea unor scene în România, doi dintre colegii săi de echipă au fost depistați pozitiv și a trebuit să-i întoarcă urgent în Los Angeles, în eventualitatea că aveau nevoie de îngrijiri medicale. În plus, în timp ce a interpretat ironicul cântec “Wuhan Flu”, în timpul unui miting, a trebuit să poarte vestă antiglonț. Una dintre gărzile sale de corp a remarcat că unul dintre spectatori a pus mâna pe armă, nefiind încântat de interpretarea lui Cohen.

“O comedie scandaloasă care te duce pe marginea prăpastiei”, dar cu încasări de 262,6 milioane de dolari

Cohen menționa că ceea ce a făcut el este genul acela de “comedie scandaloasă”, care te duce până pe marginea prăpastiei. De-a lungul celor două filme, spunea el, ori de câte ori auzea sirena poliției, avea un moment de panică, pentru că de multe ori a fost pe punctul de a fi arestat.

Filmul din 2006 “Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan” a devenit senzația box office-ului mondial, cu încasări de 262,6 milioane de dolari, și a făcut din personajul Borat o figură extrem de recognoscibilă.

Cât despre „Borat 2”, actorul a ținut să precizeze :“Am simțit că democrația este în pericol. Că viețile oamenilor sunt în pericol și am simțit o nevoie acută să termin acest film. Inițial, ideea filmului îl implicau pe  Trump și ideile sale. Însă, pe parcurs, au fost foarte multe schimbări, iar ceea ce coronavirusul a demonstrat a fost că există un efect letal al minciunilor și al teoriilor conspiraționiste ale lui Trump.  Sunt foarte fericit să știu că oamenii își amintesc de un Rudy Giuliani cu mâna în pantaloni, ori de câte ori vorbesc de alegeri”, spunea Cohen.

Cohen: Borat este încuiat în dulap

“Borat Subsequent Moviefilm” a fost un proiect ambițios și de succes. Dar actorul a menționat că este timpul să-l lase pe Borat să se odihnească, definitiv, căci un “Borat 3” nu va mai avea loc. “L-am încuiat pe Borat în dulap și-l las acolo”, a încheiat Sacha Baron Cohen.

CITEȘTE ȘI: Actrița Isla Fisher explică ce înseamnă o căsnicie cu Borat

Foto: Profimedia Images