Cannes 2021: Matt Damon în lacrimi la premiera „Stillwater‟, filmul cu care se reîntoarce la festival

De: Nicoleta Lepădatu / 09.07.2021, 15:04
Cannes 2021: Matt Damon în lacrimi la premiera „Stillwater‟, filmul cu care se reîntoarce la festival

Întoarcerea la Cannes i-a dat prilejul lui Matt Damon să experimenteze emoții puternice. Actorul în vârstă de 50 de ani a fost prezent joi seara în Festivalul de Film de la Cannes cu „Stillwater”, o dramă în regia lui Tom McCarthy („Spotlight”).

Pe măsură ce s-au derulat creditele finale ale filmului și mulțimea din sală a izbucnit în urale, lui Damon, extrem de emoționat,  i s-au umezit ochii. În film joacă rolul unui muncitor din Oklahoma a cărui fiică (Abigail Breslin) este închisă pentru crimă în Franța, după ce a fost condamnată pentru uciderea fostei sale prietene în timp ce studia în străinătate. Pe măsură ce anii și avocații scumpi se adună (într-un scenariu care amintește de cazul Amanda Knox), personajul lui Damon, Bill Baker, lucrează neobosit pentru a dovedi inocența copilului său și pe parcurs se împrietenește cu o mamă singură (Camille Cottin) și fiica ei (Lilou Siauvaud).

 

La intrarea în cinematograf, Matt Damon s-a oprit pentru a se fotografia cu fanii și a da autografe, apoi a ridicat telefonul și a filmat reacția publicului atunci când a pășit în sală.

Odată ce filmul s-a încheiat, a primit o altă serie de ovații din partea publicului, care a aplaudat timp de mai bine de cinci minute, în picioare.

Deși regizorii nu susțin de obicei discursuri în urma premierelor de la Cannes, McCarthy a rupt tradiția și a luat un microfon după încheierea filmului „Stillwater”. „Sunt copleșit să fiu aici, am fost atât de influențat de cinematografia acestei țări și a Europei”, a spus McCarthy. „Este atât de inspirant să prezinți un film acestui public uimitor în această sală iconică, asta este tot ce pot spune în aceste momente”, a adăugat el.

O ministea s-a născut odată cu în nou-venita Lilou Siauvaud, care o interpretează pe fiică surogat a lui Damon în film. Chimia lor de pe ecran a avut un impact uriaș asupra publicului, amplificată doar de momentul în care cei doi s-au îmbrățișat, la finalul proiecției.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Matt Damon, despre posibila relație Jennifer Lopez – Ben Affleck: Sper să fie adevărat

Tags: