Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 30 și 31 octombrie

De: Nicoleta Lepădatu / 29.10.2021, 20:32
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 30 și 31 octombrie

Agenda de weekend are pe ea în aceste zile de final de săptămână filme, piese de teatru, evenimente și la fel de multe pretexte pentru a petrece câteva ore relaxante.

Film

Avem pe agenda de weekend patru premiere și în cinematografe sunt o mulțime de filme-eveniment, dacă e să numim doar ”Dune”, cel mai recent Bond sau ”Venom”, pe care nu ai cum să le ratezi.

„Spirite întunecate”

Într-un orășel izolat din Oregon, o profesoară de gimnaziu și fratele ei, șeriful, devin legați de un băiețel, elev al femeii, ale cărui secrete înfiorătoare duc la o serie de întâlniri cu o creatură mitică aflată acolo dinaintea tuturor.

Regia: Scott Cooper

Cu: Keri Russell, Jesse Plemons, J.T. Corbitt, Graham Greene

Gen film: Dramă, Horror, Mister

„La Civil”

„La Civil” spune povestea lui Cielo, o mamă din Mexic care își caută fiica răpită de membrii unui cartel de droguri. Cum autoritățile nu reușesc să o ajute, Cielo ia lucrurile în propriile mâini și se transformă din gospodină în activistă a răzbunării.

Regia: Teodora Mihai

Cu: Arcelia Ramírez, Alvaro Guerrero, Jorge A. Jimenez, Ayelén Muzo

Gen film: Dramă

„A fost odată-n Soho”

Eloise ajunge prin căi misterioase în anii ’60 unde întâlnește o cântăreață frumoasă și de talentată pe nume Sandie. Dar strălucirea nu este ceea ce pare a fi, iar visele din trecut încep să se transforme în ceva întunecat și înfricoșător.

Regia: Edgar Wright

Cu: Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Diana Rigg

Gen film: Dramă, Horror, Thriller

„Lupul și leul: O prietenie ca-n povești”

Alma decide să se întoarcă la casa ei din copilărie unde salvează doi pui neajutorați: un lup și un leu. Ȋntre ei se va crea o legătură specială, dar lumea lor se prăbușește în momentul în care pădurarul descoperă animalele și le ia.

Regia: Gilles de Maistre

Cu: Graham Greene, Charlie Carrick, Molly Kunz, Evan Buliung, Rhys Slack

Gen film: Aventuri

Teatru

Chiar dacă sălile de teatru sunt doar parțial pline, din cauza restricțiilor și multe teatre și-au mutat iar spectacolele online, am pus pe agenda de weekend câteva piese pe care merită să le vezi.

„Orchestra Titanic”

O comedie filosofică și absurdă despre dorința de evadare în iluzie. Într-o gară dezafectată, patru marginali ai societății, patru personaje burlești așteaptă un tren care nu oprește niciodată. În acest sens, piesa ne trimite cu gândul la textul lui Beckett, Așteptându-l pe Godot. Dar, spre deosebire de acesta, aici avem de-a face cu apariția lui Harry și urcarea în tren. Însă, dincolo de această așteptare încheiată, o nouă așteptare începe. Încotro se vor îndrepta? Către ce tărâmuri? Poate spre o Europă a prosperității? Ori un Eden al fericirii eterne? Sau, de fapt, spre marele final? O întrebare dureroasă pe care o ridică Hristo Boicev, cel mai cunoscut și mai jucat dramaturg bulgar al zilelor noastre.

Când: 30 octombrie, ora 20.00

Unde: TNB, Sala Pictura

Distribuția: Claudiu Bleonț, Mihai Călin, Tania Popa, Mihai Constantin, Richard Bovnoczki

Regia: Felix Alexa

„Scapă-mă de nevastă-mea!”

O comedie de situație plină de ritm și pasiune al cărei titlu sintetizează perfect acțiunea principală: un soț plictisit de căsnicia sa încearcă să scape cât mai ușor de soție pentru a-și trăi fericirea alături de amantă.

Așadar, ce faci când vrei să divorțezi și să-ți păstrezi și banii și amanta? Teo apelează la Alex, cel mai bun prieten al său, încercând să organizeze un flagrant cu prietenul și soția, pentru a avea un motiv de divorț din care să iasă curat ca lacrima. Doar că lururile nu merg întotdeauna așa cum te aștepți.

Un spectacol în care se poate regăsi fiecare dintre cei care au trecut printr-o lungă și plictisitoare căsnicie și pot să privească relaxați o comedie complicată despre infidelitate.

Când: 30 octombrie, ora 20.00

Unde: TEATRUL ÎN CULISE

Distribuția: Ruxandra Coman, Francesca Fulop, Dorin Enache, Cosmin Gaspar

Regia: Adam S. Q. David

„Gunoierul”

Un „simplu” gunoier îţi poate întoarce viaţa cu susul în jos, prezentându-ți tot soiul de poveşti despre familia ta, poveşti care se transformă treptat în realitate, realitate care se transformă în paranoia, iar finalul nu poate fi decât unul incitant. Detectivismul acestui personaj este molipsitor. Situațiile comice ce se succed pe tot parcursul spectacolului creează imaginea panoramică a acestui subiect.

Când: 31 octombrie, ora 18.00

Unde: TEATRUL ROȘU (THE HUB)

Distribuția: lad Corbeanu, Andrei Mateiu, Andreea Samson / Andreea Mateiu

Regia: Gina Lazăr

Foto: Voodoo Films

CITEȘTE ȘI: Cannes 2021: “La Civil”, de Teodora Ana Mihai, produs de Cristian Mungiu, premiat în secțiunea Un Certain Regard