Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 6 și 7 noiembrie

De: Nicoleta Lepădatu / 05.11.2021, 22:19
Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 6 și 7 noiembrie

În aceste zile superbe de început de noiembrie, cu vreme incredibil de prietenoasă, am pus pe agenda de weekend filme, spectacole de teatru, concerte, dar și un festival care deși se va desfășura online, ne poate aduce ceva mai aproape de normalitatea la care acum doar putem să visăm.

Filme

Chiar dacă la acest final de săptămână sunt doar două premiere, pe agenda de weekend poți pune o mulțime de filme pe care este musai să le vezi.

„Eternii”

„Eternii” urmărește un grup de eroi nemuritori care au protejat Pământul și i-au modelat istoria și civilizațiile de la începutul timpului. Când creaturile Deviants revin în mod misterios, Eternii trebuie să se reunească pentru a apăra din nou omenirea.

Regia: Chloé Zhao

Cu: Richard Madden, Angelina Jolie, Gemma Chan, Kit Harington, Salma Hayek

Gen film: Acţiune

„Familia Monstrulescu 2”

Pentru a-i elibera pe Baba Yaga și Renfield de vânătoreasa de monștri Mila Starr, familia Wishbone se transformă încă o dată în vampir, monstrul lui Frankenstein, mumie și vârcolac și pornesc în aventură pentru a-și salva prietenii.

Regia: Holger Tappe

Cu: Jessica Brown Findlay, Emily Carey, Nick Frost

Gen film: Animaţie

Teatru

Chiar dacă ediția aceasta a FNT se va desfășura online, profită de spectacolele cu prezență fizică și mergi în sala de teatru. Experiența nu se poate compara cu una virtuală, așa că ți-am pus pe agenda de weekend câteva piese din care poți alege.

„Provocări inocente”

O poveste foarte simplă: și dacă animalele ar prinde glas într-o zi? Și dacă iubirea dintre oameni ar fi privită și filtrată prin văzul și sufletul acestor animale? „Provocări inocente” este o poveste foarte simplă despre lucruri omenești foarte complicate.

Undeva, la țară, doi tineri din vecini se îndrăgostesc, aflând cu surprindere – atât ei, cât și părinții lor – că dragostea are și urmări, și anume un copil. Vestea tulbură atât viețile oamenilor, cât și pe cele animalelor, mai cu seamă că, în final, trebuie luată o decizie. Inocența înțeleaptă a necuvântătoarelor și inteligența – uneori, vicleană – a oamenilor sunt puse față în față, ducând la întrebări despre sacrificiu, adevăr, alegeri și… dumnezeire. Un spectacol-fabulă, care vorbește despre lucruri profunde pe înțelesul tuturor vârstelor.

Când: 6 noiembrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA HORIA LOVINESCU

Distribuția: Ada Navrot, Victoria Cociaş, Ioana Calotă / Raluca Tiţa, Raluca Jugănaru Grosu, Filip Ristovski / Vlad Trifaş, Sorin Cociş, Daniela Minoiu, Diana Roman, Ion Grosu, Vlad Gălăţianu

Regia: Ljupcho Gyorgievski

„Anonimul venețian”

„Anonimul veneţian” este un spectacol sensibil, profund, uneori ironic şi mereu emoţionant. Ea şi El îşi trăiesc dragostea dincolo de vreme, într-o Veneţie a muzicii şi a frumuseţii eterne. Aici, iubirea înseamnă libertatea de a înfrunta zâmbind viaţa şi moartea deopotrivă.

O dramă romantică specială despre doi oameni care se reîntâlnesc pentru a-şi împlini povestea, rămasă neterminată. Fac asta într-un moment tulburător, când timpul pare că şi-a pierdut răbdarea, dar iubirea lor rămâne la fel de puternică şi de frumoasă, chiar şi acum, în apropierea ultimului act. Care pare să dureze cât o clipă… sau cât o viaţă.

Când: 6 noiembrie, ora 20.00

Unde: TEATRUL MIC – SALA ATELIER

Distribuția: Ilinca Goia, Ioan Andrei Ionescu

Regia: Ion Caramitru

„Molly Bloom”

Spectacolul este inspirat de legendara Molly Bloom, personajul care descinde din paginile romanului Ulise al lui James Joyce. Comedia feminității se desfășoară într-un flux continuu de gânduri și trăiri, ca viața însăși.

Pentru prima oară în România, capodopera lui James Joyce ajunge pe scenă, prin personajul Molly Bloom, întruchipat de Raluca Gheorghiu-Culda care reușește o excepțională performanță actoricească. Avem șansa să retrăim, împreună cu ea, celebra noapte din Dublin, ce urmează celebrei Bloomsday, sărbătorită peste tot în lume de fanii lui Joyce, pe 16 iunie. Premiera Molly Bloom se înscrie și ea în această aniversare.

Iubitorii de Joyce și de teatru se vor bucura de spectacolul acestei Molly Bloom dezlănțuite care reușește să se elibereze, în cel mai surprinzător mod, din închisoarea căsniciei, din toate închisorile lumii: „soarele pentru tine străluceşte mi-a spus când eram întinşi printre rododendronii de la Howth cu costumul lui de tweed verde şi pălăria de paie în ziua când l-am convins să mă ceară da’ întâi i-am dat bucăţica de prăjitură cu susan pe care o aveam în gură şi era un an bisect ca acuma da acum 16 ani Doamne Dumnezeule după sărutul ăla lung aproape-mi pierdusem respiraţia da zicea el eu eram o floare de munte da cu toţii suntem nişte flori trupul femeii da ăsta a fost singurul lucru adevărat pe care l-a spus în viaţa lui şi soarele pentru tine străluceşte da”.

Când: 7 noiembrie, ora 18.00

Unde: TEATRUL NOTTARA – SALA GEORGE CONSTANTIN

Distribuția: Raluca Gheorghiu-Culda

Regia: Alina Hiristea

„Gigel”

Hohotele explozive de râs, muzica, dansul, emoția şi bucuria sensului adânc îmbrăcat în glumă deşteaptă sunt ingredientele acestui one-man show eveniment în care Gheorghe Ifrim, unul dintre cei mai iubiți actori ai generației actuale, vorbeşte despre sine, despre noi şi despre câteva dintre legendele care ne-au îmbogățit viața în ultima jumătate de secol.

Totul se întâmplă simplu şi adevărat, pornind de la reperele unei biografii concrete, cum am fi putut avea oricare dintre noi. Sau, cine ştie, poate nu chiar oricare.

Când: 7 noiembrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL LUCIA STURDZA BULANDRA SALA LIVIU CIULEI

Distribuția: Gheorghe Ifrim

Regia: Vlad Zamfirescu

Concerte

Chiar dacă zilele acestea nu sunt prea multe concerte, am pus pe agenda de weekend evenimente de neratat.

Scarlet Aura – The end of a Trilogy Party, The Pub – Universității, 6 noiembrie, ora 20.00

Ioana Ignat, Berăria H, 6 noiembrie, 17.30

Festivalul Național de Teatru 2021 începe în acest weekend

Ediția FNT cu numărul 31 vă așteaptă online și on-air să descoperim împreună spectacole semnificative ale stagiunii teatrale
2020-2021, producții internaționale de prestigiu, spectacole de teatru radiofonic și un număr impresionant de evenimente care vin să completeze tabloul evoluției scenei românești din ultimul an.

Și pentru că astăzi se împlinesc două luni de la dispariția lui Ion Caramitru, care a întristat întreaga lume a teatrului românesc
– motiv pentru care facem o referire specială asupra unei important secțiuni din cadrul FNT 31, cea care este dedicată memoriei artistului Ion Caramitru.

„IN MEMORIAM ION CARAMITRU” reunește spectacole filmate pe scenele pe care marele artist a urcat în calitate de actor sau regizor, spectacole de teatru radiofonic al căror protagonist a fost (într-un arc de timp ce se întinde pe o jumătate de veac), o expoziție dedicată, precum și emisiuni de radio și televiziune – mărturii care atestă efervescența fermecătoare a personalității sale, dar și a vizionarului „om al cetății” care a fost Ion Caramitru.

A 31-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura în format online pe www.fnt.ro, între 6 și 14 noiembrie

Foto: Forum Film România

CITEȘTE ȘI: Filmul „Eternals / Eternii”, cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel, în cinematografe din 5 noiembrie