Albumul “Evermore” al lui Taylor Swift, vândut în peste un milion de copii în prima săptămână

De: Ana Obretin / 21.12.2020, 16:45
Albumul “Evermore” al lui Taylor Swift, vândut în peste un milion de copii în prima săptămână

„Evermore”, cel mai recent material discografic al lui Taylor Swift, a devenit al treilea album al său din ultimele 16 luni care s-a vândut în peste un milion de exemplare la nivel global în prima săptămână de la lansare. De asemenea, este al optulea album de studio din cariera sa care a reușit această performanță. 

De altfel, numai albumul ei de debut, “Taylor Swift”, nu a reușit să vândă un milion de copii la nivel mondial în prima săptămână de la lansarea pe piață. 

“Evermore” va avea cu siguranță și o a doua săptămână de succes, pentru că vor fi luate în calcul și vânzările de CD-uri, care includ două piese bonus. Discul a fost lansat în magazine pe 18 decembrie, la o săptămână după versiunea digitală. 

Albumul precedent al lui Swift, “Folklore”, a fost lansat în urmă cu doar patru luni și jumătate și își păstrează poziția de lider în topul vânzărilor din 2020, după ce a înregistrat cel mai bun debut al anului. 

“Evermore” a fost descris de Swift drept “sora” albumului anterior. Ambele marchează o despărțire de stilul pop abordat de artista americană, pentru un sound mai liniștit, folk. De altfel, publicația specializată Billboard a calificat “Evermore” ca aparținând stilului alternativ, iar albumul ocupă prima poziție a acelui top și este lider și la nivel general. 

Taylor Swift a primit pentru “Folklore” cinci nominalizări la premiile Grammy 2021, inclusiv la categoriile “cel mai bun album al anului” și “cel mai bun album pop”. 

În vârstă de 31 de ani, Taylor Swift este una dintre cântărețele de succes ale epocii sale, având vânzări de peste 200 de milioane de copii la nivel mondial. A fost recompensată, printre altele, cu 10 premii Grammy, un Emmy și este artistul cu cele mai multe trofee American Music – 32. A fost inclusă în mai multe rânduri în topurile celor mai influente celebrități realizate de publicații prestigioase ca Forbes și Time, iar revista Billboard i-a acordat titlul de Femeia deceniului 2010. 

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune videoclipuri muzicale din 2020

Sursa: Variety

Foto: Profimedia