Safina, un artist polivalent

Apropo.ro / 07.04.2008, 14:27
In 2003, Safina isi face debutul in film, cu rolul pictorului Mario Cavaradossi in "Tosca E Altre Due", un film bazat pe opera Tosca scrisa de Giacomo Puccini.

In anul 2003, Alessandro Safina isi face debutul in film, cu rolul pictorului Mario Cavaradossi in "Tosca E Altre Due", un film bazat pe opera Tosca scrisa de Giacomo Puccini.

Melodia “Luna” a facut parte din coloana sonora a filmului serial de audienta mondiala Clona si s-a impus imediat ca tema muzicala a personajelor Yvette si Leonidas.

Clona a devenit un succes in toata lumea, inclusiv in Statele Unite ale Americii, datorita subiectului foarte controversat, care evidentia contrastul dintre doua lumi complet diferite: lumea araba si cultura braziliana. Coloana sonora i-a inclus printre altii pe Michael Bolton, Sting, Dido, Shakira, Elton John, Amr Diab, Andrea Bocelli, Sarah Brightman, Groove Armada.

Alessandro Safina Atat Alessandro, cat si Michael Bolton au avut aparitii episodice in serial, interpretandu-si propriile roluri, creand astfel unele dintre momentele cu cea mai mare audienta.

In 2007, Alessandro Safina a fost unul dintre artistii invitati in cadrul ceremoniei de prezentare a “Celor 7 noi minuni ale lumii moderne”, la Lisabona, dupa votul a 70 de milioane de persoane, in cel mai mare sondaj mondial lansat vreodata.

Ceremonia televizata, transmisa in direct de pe cel mai mare stadion din Portugalia, Estadio da Luz de la Lisabona, i-a avut ca prezentatori pe actorii Hilary Swank, Ben Kingsley, fotbalistul Cristiano Ronaldo, astronautul Neil Armstrong si a cuprins reprezentatii cu Chaka Khan, Jennifer Lopez, Dulce Pontes, tenorul Jose Carreras si dansatorul Joaquin Cortes.

Cea mai recenta colaborare a lui Alessandro Safina este duetul cu Sarah Brightman. Melodiile “Sara Qui” si “Canto della Terra” se regasesc pe cel mai recent album al acesteia, Symphony. Cei doi au filmat si videoclipuri pentru aceste single-uri, in luna ianuarie 2008, in domul Sf. Stefan din Viena.

Alessandro Safina