„Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore”, pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul lansării

De: Nicoleta Lepădatu / 12.04.2022, 08:02
„Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore”, pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul lansării

„Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore” de la Warner Bros. Pictures și cea mai nouă aventură din universul Wizarding World creat de J.K. Rowling a intrat direct pe primul loc în weekendul lansării, cu încasări de 1.111.973 de lei.

Povestea îl are în prim-plan pe Profesorul Albus Dumbledore (Jude Law), care află că puternicul vrăjitor întunecat Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) comploteză pentru a prelua controlul asupra lumii vrăjitorilor. Neputând să-l oprească singur, el îi încredințează magizoologului Newt Scamander (Eddie Redmayne) responsabilitatea de a conduce o echipă curajoasă de vrăjitori, vrăjitoare și un brutar Încuiat într-o misiune periculoasă, în care se întâlnesc cu animale fantastice vechi și noi și se ciocnesc cu legiunea în creștere de adepți a lui Grindelwald. Dar cu o miză atât de mare, cât timp poate Dumbledore să rămână pe margine?

Filmul are o distribuție de excepție, inclusiv câștigătorul Oscarului Eddie Redmayne („The Theory of Everything/Teoria Întregului”), actorul de două ori nominalizat la Oscar, Jude Law („Cold Mountain”, „Talentatul domn Ripley”), Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, William Nadylam, Callum Turner, Jessica Williams, Victoria Yeates, Poppy Corby-Tuech, Fiona Glascott, Katherine Waterston, Maria Fernanda Cândido, Richard Coyle, Oliver Masucci, Valerie Pachner, Aleksandr Kuznetsov și Mads Mikkelsen.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend se află în această săptămână „Sonic the Hedgehog 2”, cu încasări de 566.146 de lei.

În al doilea film, revin în distribuție Jim Carrey, Ben Schwartz și James Marsden, în rolurile Dr. Robotnik, Sonic și, respectiv, Tom Wachowski. Li se vor alătura Colleen O’Shaughnessey (Tails) și Idris Elba (Knuckles).  Un sinopsis dezvăluit de studioul Paramount lasă să se înţeleagă că intriga acestei continuări va fi asemănătoare celei din jocul video.

„Sonic este pregătit pentru mai multă libertate, şi Tom şi Maddie acceptă să-l lase acasă în timp ce ei pleacă în vacanţă. Însă, imediat după plecarea lor, Dr. Robotnik revine, de data aceasta cu un nou partener, Knuckles, în căutarea unui smarald care are puterea de a construi şi distruge civilizaţii. Sonic face echipă cu propriul acolit, Tails, şi împreună ei pleacă într-o călătorie pentru a găsi smaraldul, înainte ca acesta să ajungă pe mâini greşite”.

Lungmetrajul „Morbius”, în regia lui Daniel Espinosa („Deadpool 2”), cu Jared Leto în rolul principal, a coborât de pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul premierei, pe locul al treilea, cu încasări de 440.102 de lei.

Blestemat cu o boală hematologică rară care îl obligă să stea conectat la un aparat de purificare a sângelui timp de mai multe ore în fiecare zi, biochimistul Michael Morbius (Jared Leto, cu siguranță nu în cel mai bun rol al său de până acum) este gata de orice pentru a găsi un leac pentru sine şi pentru ceilalţi suferinzi de aceeaşi boală, inclusiv cel mai bun prieten al său, Milo (Matt Smith, „The Crown”).

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de: „Orașul pierdut/The Lost City” (393.891 de lei), „Roșu aprins/ Turning Red”, de Domee Shi (313.105 de lei), „Batman/ The Batman”, de Matt Reeves (130.387 de lei), „Uncharted”, de Robert Fleischer (81.630 de lei), „Ambulanța: Salvare contracronometru/ Ambulance”, de Michael Bay (80.420 de lei), „Encanto”, de Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith (60.369 de lei) și  „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” (42.566 de lei).

CITEȘTE ȘI: Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

Foto: Vertical Entertainment