„Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore” se menține pe primul loc în box office-ul românesc

De: Ana Obretin / 19.04.2022, 09:59
„Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore” se menține pe primul loc în box office-ul românesc

Lungmetrajul Warner Bros. „Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore/ Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” s-a menținut pe primul loc în box office-ul românesc, în al doilea weekend de la lansarea în cinema, cu încasări de 672.868 de lei.

Filmul cu un buget de 200 de milioane de dolari este a treia parte din franciza spin-off „Harry Potter” a lui J.K. Rowling. Regizat de David Yates, „Secretele lui Dumbledore” îi are în rolurile principale pe Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen, Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, William Nadylam, Callum Turner, Jessica Williams și Victoria Yeates.

Povestea îl are în prim-plan pe Profesorul Albus Dumbledore (Jude Law), care află că puternicul vrăjitor întunecat Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) comploteză pentru a prelua controlul asupra lumii vrăjitorilor. Neputând să-l oprească singur, el îi încredințează magizoologului Newt Scamander (Eddie Redmayne) responsabilitatea de a conduce o echipă curajoasă de vrăjitori, vrăjitoare și un brutar Încuiat într-o misiune periculoasă, în care se întâlnesc cu animale fantastice vechi și noi și se ciocnesc cu legiunea în creștere de adepți a lui Grindelwald. Dar cu o miză atât de mare, cât timp poate Dumbledore să rămână pe margine?

Vezi trailerul mai jos:

Poziția a doua în box office-ul românesc de weekend este ocupată de o premieră, animația „Băieții răi/ The Bad Guys”, de Pierre Perifel, care a avut încasări de 604.465,92 de lei. Producția DreamWorks Animation este bazată pe o seria de cărți bestseller New York Times, despre o echipă criminală de haiduci patrupezi care este pe cale să înfăptuiască cea mai provocatoare escrocherie de până acum – să devină cetățeni model, potrivit Cinemagia.

În coborâre cu un loc în box office-ul românesc se află „Sonic The Hedgehog 2”

Filmul a avut încasări de 421.186,22 de lei de vineri până duminică. În al doilea film „Sonic The Hedgehog” au revenit în distribuție Jim Carrey, Ben Schwartz și James Marsden, în rolurile Dr. Robotnik, Sonic și, respectiv, Tom Wachowski. Li s-au alăturat Colleen O’Shaughnessey (Tails) și Idris Elba (Knuckles). Sonic este pregătit pentru mai multă libertate, şi Tom şi Maddie acceptă să-l lase acasă în timp ce ei pleacă în vacanţă. Însă, imediat după plecarea lor, Dr. Robotnik revine, de data aceasta cu un nou partener, Knuckles, în căutarea unui smarald care are puterea de a construi şi distruge civilizaţii. Sonic face echipă cu propriul acolit, Tails, şi împreună ei pleacă într-o călătorie pentru a găsi smaraldul, înainte ca acesta să ajungă pe mâini greşite.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele românești, în weekend, este completat de: „Orașul pierdut/The Lost City”, de Aaron și Adam Nee (383.293,10 lei), „Morbius”, de Daniel Espinosa (360.276 de lei), „Roșu aprins/ Turning Red”, de Domee Shi (198.465 de lei), „Batman/ The Batman”, de Matt Reeves (98.953 de lei), „Uncharted”, de Robert Fleischer (57.394 de lei), „Ambulanța: Salvare contracronometru/ Ambulance”, de Michael Bay (52.657,50 de lei), „#dogpoopgirl”, de Andrei Huțuleac (36.431 de lei).

CITEȘTE ȘI: : Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

Foto: Vertical Entertainment