Anne Rice, autoarea și scenarista „Interviu cu un vampir”, a murit la 80 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 13.12.2021, 05:52
Anne Rice, autoarea și scenarista „Interviu cu un vampir”, a murit la 80 de ani

Anne Rice, faimoasa autoarea din New Orleans al cărei senzațional roman de debut, „Interviu cu un vampir”, a făcut-o celebră, a murit sâmbătă din cauza unor complicații în urma unui accident vascular cerebral. Scriitoarea avea 80 de ani.

„În ultimele sale ore de viaţă, am stat lângă patul ei din spital şi m-am simţit impresionat de realizările şi curajul ei”, a declarat fiul scriitoarei, Christopher Rice, pe pagina de Facebook a acesteia.

Romanul „Interviu cu un vampir”, publicat în 1976, a revoluţionat genul literar dedicat vampirilor şi a fost adaptat pentru marile ecrane într-un film regizat de Neil Jordan în 1994, care i-a avut în rolurile principale pe actorii Tom Cruise şi Brad Pitt.

Cele aproape 40 de romane ale lui Anne Rice publicate de-a lungul unei jumătăți de secol s-au vândut în aproximativ 135 de milioane de exemplare, plasându-o printre cei mai populari scriitori fantasy din toate timpurile.

Un alt roman al ei, „Regina damnaţilor”, a fost adaptat pentru marile ecrane într-un film regizat în 2002 de Michael Rymer.

Anne Rice va fi înmormântată în cadrul unei ceremonii funerare private care va avea loc în oraşul ei natal, New Orleans.

O ceremonie publică dedicată scriitoarei americane va avea loc anul viitor în acelaşi oraş. „Prieteni, cititori şi fani” din lumea întreagă au fost invitaţi să participe la acel eveniment, a anunţat fiul romancierei.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Larry Sellers, cunoscut pentru rolul din serialul „Dr. Quinn, Medicine Woman”, a murit. Actorul avea 72 de ani

Regizoarea şi scenarista italiană Lina Wertmüller, prima femeie nominalizată la Oscar pentru regie, a murit