Apple produce un film despre Bonaparte, care îi reunește pe Joaquin Phoenix și Ridley Scott

De: Loredana Toma / 15.01.2021, 16:37
Apple produce un film despre Bonaparte, care îi reunește pe Joaquin Phoenix și Ridley Scott

Apple Studios s-au angajat să finanțeze și să producă filmul “Kitbag”, în regia lui Ridley Scott, cu Joaquin Phoenix în rolul împăratului și comandantului militar Napoleon Bonaparte.

Producția va începe în 2022, în Marea Britanie. Speculațiile potrivit cărora Scott și actorul premiat cu Oscar pentru rolul din “Joker” vor face echipă pentru “Kitbag” au apărut încă de anul trecut, iar între timp scenariul a fost finalizat de David Scarpa, cunoscut și pentru drama “All The Money in the World”.

“Napoleon este un bărbat care m-a fascinat dintotdeauna. A apărut din senin și a condus totul. Mai fascinant este că a făcut toate astea în timp ce ducea un război romantic cu soția sa adulteră, Josephine. A cucerit lumea în încercarea de a-i cuceri dragostea și, când a înțeles că nu reușește, a cucerit-o pentru a o distruge și s-a distrus și pe el însuși în timpul procesului”, a precizat Scott pentru Deadline.

Scott își dorea de mult timp să realizeze un film despre Napoleon însă, “până la Joaquin Phoenix, nu găsise actorul potrivit pentru a portretiza un personaj atât de complex, care s-a folosit de toate abilitățile și puterile sale pentru a avea lumea la picioare”, potrivit declarațiilor sale. Regizorul a descoperit calitatea aceasta în Phoenix atunci când au colaborat la filmul “Gladiator”, în care acesta a jucat rolul comandantului roman Commodus. Filmul a primit, în 2000, un premiu Oscar.

Scott: Nu aș fi găsit o echipă mai bună decât Phoenix, Scarpa și Apple

“Niciun alt actor, cu excepția lui Joaquin, n-ar putea să-l joace mai bine pe Napoleon. El a dat viață unuia dintre cei mai complecși împărați în filmul ‘Gladiator’ și, cu siguranță, va fi excelent în rolul lui Napoleon. Scenariul scris de David Scarpa este absolut fantastic și nu exista un partener mai bun decât Apple care să difuzeze povestea unei audiențe globale”, a mai spus regizorul.

Titlul filmului vine de la zicala “În rucsacul unui soldat găsești de toate” și este o perspectivă personală asupra originilor și ascensiunii dure a lui Napoleon ca și împărat, văzută și prin prisma relației sale captivante cu soția și unica lui iubire, Josephine. Filmul va include și cele mai cunoscute bătălii ale lui Napoleon, precum și strategii ale minții sale ascuțite care l-a făcut unul dintre cei mai buni comandanți militari.

Apple difuzează doar filme de listă A

“Kitbag” este un angajament foarte important pentru Apple, care, sub umbrela Apple Worldwide Video, va difuza filme de categorie superioară pe Apple TV+. Cea mai recentă achiziție cinematografică, printre multe altele, a fost anul trecut, când a obținut drepturile de difuzare globală pentru filmul “Emancipation”, în regia lui Antoine Fuqua, produs de Will Smith.

CITEȘTE ȘI: Kevin Hart și Netflix au semnat un parteneriat pe termen lung, pentru o sumă de opt cifre

Foto: Profimedia Images