Arnold Schwarzenegger compară invazia Capitoliului cu Noaptea de Cristal a naziștilor

De: Ana Obretin / 11.01.2021, 10:19
Arnold Schwarzenegger compară invazia Capitoliului cu Noaptea de Cristal a naziștilor

Actorul și fostul guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger compară invazia Capitoliului de săptămâna trecută cu Noaptea de Cristal a naziștilor. 

Starul a publicat un videoclip pe rețelele de socializare online, adresându-se americanilor pe un ton dur, dar și emoționant. Așezat la biroul său, cu steagurile SUA și Californiei în spate, Arnold Schwarzenegger l-a criticat pe Donald Trump și s-a arătat îngrijorat de evenimentele violente care au avut loc la Capitoliul din Washington.

Pe un fundal sonor dramatic, actorul a povestit despre copilăria sa în Austria, unde s-a născut în 1947, după cel de-Al Doilea Război Mondial. Cu o față serioasă, el nu a ezitat să compare invazia Capitoliului cu Kristallnacht (Noaptea de Cristal), pogromul împotriva evreilor care a avut loc în Germania nazistă în noaptea de 9 spre 10 noiembrie 1938, continuat, potrivit acestuia, „de echivalentul nazist al Proud Boys”.

Starul francizei “Terminator” a vorbit despre fragilitatea societăților democratice, despre precedentul tragic din anii 1930 și asemănările dintre Austria tatălui său și America de astăzi. „Totul a început cu minciuni, minciuni și intoleranță”, spune el.

Cu toate acestea, Arnold Schwarzenegger s-a arătat încrezător în capacitatea Statelor Unite de a menține democrația. „Democrația noastră este ca oțelul acestei săbii”, a exclamat el, mânuind sabia din filmul “Conan Barbarul”. „Cu cât o folosim mai mult, cu atât devine mai puternică”.

„Democrația noastră a fost pusă la încercare de războaie, nedreptăți și insurecții”, a continuat actorul, cerându-le americanilor să aibă încredere în Joe Biden. 

CITEȘTE ȘI: Dwayne Johnson ar putea fi interpreta un rol al eroului său din copilărie, Arnold Schwarzenegger

FOTO: Profimedia Images