Au ajuns faimoși, deși nimeni n-a crezut în ei la început

De: Marian Andrei / 27.02.2014, 17:30
Sunt (au fost) celebri, bogați și au cariere de o viață în spate. Numai că începuturile nu au fost întotdeauna roz. Iată povestea câtorva dintre cei mai celebri oameni din showbiz care au pornit cu stângul în viață.

1. Hugh Jackman a fost concediat de la 7-Eleven

Înainte de a avea succes cu personajul Wolverine din X-men și de a deveni un star al Broadway-ului, actorul Hugh Jackman a fost concediat din funcția de… casier al lanțului de magazine 7-Eleven.

„M-au concediat după șase săptămâni. Șeful a spus că vorbesc prea mult cu clienții”, a rememorat Jackman.

2. Walt Disney a fost concediat pentru că nu avea imaginație

Înainte de a construi imperiul care îi poartă numele, Disney nu prea a fost apreciat de angajatorii săi. Lucrând în echipa editorială a unui ziar, el a fost concediat pentru că „îi lipseau atât imaginația, cât și ideile”.

Prima sa companie, fondată în 1921 a dat faliment și se spune că ajunsese să mănînce hrană pentru câini.

La fel, în 1927, când a încercat să confingă MGM să distribuie desenele sale animate, i s-a spus că acestea nu vor avea niciodată succes pentru că „un șoarece uriaș pe ecran ar speria femeile”.

Din fericire, Disney nu a fost demoralizat de insuccese și, în cele din urmă, a ajuns celebru.

3. Oprah Winfrey „nu era potrivită pentru televiziune”

„Regina mass-mediei” nu a avut un început deloc promițător în carieră. Până să ajungă celebră, la vârsta de 22 de ani a fost concediată din postul de reporter TV deoarece „nu era potrivită pentru televiziune”.

La șapte ani după primul său eșec, Oprah s-a mutat la Chicago, unde talk-show-ul al cărei gazdă era a tinut capul de afiș al spectacolelor TV  timp de 25 de ani.

Acum, Oprah are propriul său canal de televiziune, Oprah Winfrey Network (OWN).

4. The Beatles, „fără viitor în show business”

După ce au înregistrat 15 piese la Decca Records, studioul le-a zis „pas”. ” Nu ne place cum sună muzica lor, iar sunetul chitarei este depășit. Nu au niciun viitor în show business”, a fost concluzia de atunci a șefilor de la Decca Records.

5. Jerry Seinfeld a fost huiduit pe scenă

La prima sa apariție pe scenă unui club de comedie, tînărul Jerry Seinfeld s-a perdut cu firea în fața audienței, astfel că a fost huiduit copios de spectatori.

În seara următoare, un Seinfeld mult mai motivat a reușit să-și controleze tracul iar spectacolul a fost reușit.

6. Stephen King – nuvela „Carrie” a fost refuzată de 30 de ori

În 1973, King lucra ca profesor și, pentru a suplimenta veniturile, scria nuvele. În acel an a încasat în avans 2.500 de dolari pentru a scrie „Carrie”. După ce manuscrisul i-a fost returnat de editură de 30 de ori, King s-a hotărât să renunțe la a mai scrie această nuvelă.

Totuși, la insistențele soției, el a continuat iar „Carrie”, a patra nuvelă a sa, dar prima publicată, a devenit una dintre cele mai de succes scrieri ale sale, fiind ecranizată de două ori.

Cărțile lui Stephen King au fost vîndute în peste 300 de milioane de copii. 

7. Lucille Ball, o actriță de „mâna a doua”

Înainte de a deveni una dintre cele mai populare și influente actrițe ale Hollywood-ului, Lucille Ball era privită de producători ca o actriță de filme de categoria B, ba chiar în 1940 a primit titlul de „Regina B-urilor”.

Sansa sa a fost aceea de a deveni starul sitcom-urilor  I Love Lucy, The Lucy-Desi Comedy Hour, The Lucy Show, Here’s Lucy și Life with Lucy, ceea ce a propulsat-o în carieră.

Ball a câștigat patru premii Emmy și a fost între primele actrițe care a primit Crystal Award.

După încetarea carierei ca actriță, Ball a devenit prima femeie care a condus un studio major de televiziune, Desilu, care a produs seriale de televiziune de succes cum ar fi Misiune imposibilă și Star Trek.

8. Regizorul Oliver Stone a renunțat la Yale

Pentru a scrie prima sa nuvelă, Oliver Stone, de trei ori laureat al premiului Oscar, s-a… lăsat de facultate. Chiar dacă editorii i-au respins această nuvelă, el a reușit în cele din urmă să o publice, dar nu a avut succes.

Dezamăgit, Stone s-a mutat în Vietnam și ulterior s-a înrolat în armată. Bătăliile purtate i-au adus două medalii și inspirație pentru creațiile sale următoare (cum ar fi Platoon, Born on the fourth of july sau Natural born killers).

9. Sidney Poitier a fost îndrumat să devină spălător de vase

După prima sa audiție, responsabilul cu distribuția i-a spus lui Poitier că „mai bine s-ar angaja ca spălător de vase în loc să piardă timpul altora”.

Însă băiatul sărac din Bahamas nu i-a ascultat recomandarea și a primit două Oscaruri, în 1964 și 1967.

10. Steven Spielberg a fost respins la școala de film… de trei ori

Steven Spielberg a încercat să intre la Universitatea de Teatru, Film și Televiziune din California de Sud de trei ori, și tot de atâtea ori a fost respins. În cele din urmă s-a înscris la altă facultate, însă doar pentru a o abandona pentru a deveni regizor.

Totuși, după 35 de ani de activitate, în 2002, Spielberg s-a înscris din nou și a și absolvit.

„Am vrut să fac acest lucru în semn de mulțumire pentru părinții mei, care mi-au oferit oportunitatea de a avea o educație și o carieră, dar și ca o notă personală pentru familia mea (dar și pentru alți tineri) despre importanța absolvirii studiilor”, a spus Spielberg.