„Avatar” redevine lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, după o relansare în China

De: Ana Obretin / 15.03.2021, 11:07

Lungmetrajul „Avatar”, de James Cameron, a revenit pe prima poziție în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, după o relansare în cinematografele din China. „Avatar” deținea poziția de lider al box office-ului mondial de 10 ani când a fost detronat de pelicula „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului/ Avengers: Endgame”, de Anthony și Joe Russo, în 2019.

După relansarea, vineri, în cinematografele din China, filmul Disney „Avatar” a ajuns la încasări totale de 2,802 miliarde de dolari, în timp ce ultimul capitol din universul Marvel a vândut bilete de 2,797 de miliarde de dolari.

„Avatar” a devenit lider al box office-ului mondial după lansarea din 2009, când a detronat o altă peliculă regizată de James Cameron, „Titanic”, ce se menținuse pe acea poziție de la premiera din 1997, potrivit Deadline.

Jon Landau, producătorul filmului, a declarat: “Suntem mândri că am atins acest prag măreț, dar Jim (James Cameron, n.r.) și cu mine suntem și mai încântați că filmul a revenit în sălile de cinema în aceste vremuri fără precedent și dorim să mulțumim fanilor chinezi pentru sprijin. Lucrăm intens la următoarele filme și abia așteptăm să împărtășim continuarea acestei povești grozave în anii care vin”.

James Cameron a prevăzut mai multe continuări pentru celebrul lui film. Disney a programat partea a doua pe 16 decembrie 2022, a treia, pe 20 decembrie 2024, a patra, pe 18 decembrie 2026, și a cincea, pe 22 decembrie 2028.

CITEȘTE ȘI: AVATAR 2 | Official Trailer | James Cameron

Când va fi lansat filmul „Avatar 2”! Urmează 3 şi 4

„Avatar” made in China! Asiaticii pregătesc o variantă proprie a filmului 

James Cameron pus să plătească 50 de milioane de dolari pentru că ar fi furat ideile din „Avatar” 

Sam Worthington, în România

FOTO: Profimedia Images