Averea lui Prince, inclusiv catalogul său muzical, a fost evaluată după aproape 6 ani la 156,4 milioane de dolari

De: Nicoleta Lepădatu / 17.01.2022, 19:28
Averea lui Prince, inclusiv catalogul său muzical, a fost evaluată după aproape 6 ani la 156,4 milioane de dolari

Averea regretatului cântăreț pop Prince, inclusiv catalogul său de melodii, a fost evaluată la 156,4 milioane de dolari (114 milioane de lire sterline), de aproape două ori față de evaluarea anterioară.

Administratorul proprietății, Comerica Bank, a convenit asupra cifrei cu Serviciul Fiscal Intern (IRS) și cu moștenitorii averii lui Prince. Cântărețul a murit în 2016 fără testament, iar averea sa va împărți între trei dintre frații săi și editura Primary Wave, care în august 2021 a cumpărat drepturile asupra catalogului Prince de la alți trei moștenitori, doi dintre ei decedați.

Redistribuirea valorii proprietății ar putea începe luna viitoare. „Au fost șase ani lungi”, a spus L Londell McMillan, avocatul celor trei moștenitori, care s-au confruntat cu un proces legal costisitor pentru a stabili și distribui valoarea moștenirii.

Prince Rogers Nelson a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie 2016, în urma unei supradoze accidentale cu un analgezic deosebit de puternic, fentanil. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let’s Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”. Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Un album din “seiful” lui Prince, “Welcome 2 America”, va fi lansat în iulie

Tags: