Un album din “seiful” lui Prince, “Welcome 2 America”, va fi lansat în iulie

De: Loredana Toma / 09.04.2021, 13:30
Un album din “seiful” lui Prince, “Welcome 2 America”, va fi lansat în iulie

La cinci ani de la decesul unuia dintre cei mai cunoscuți artiști, Prince, casa de discuri Sony Music scoate pe piață, pe 30 iulie, prin Legacy Recordings, albumul intitulat “Welcome 2 America”, ce cuprinde material nelansat vreodată de cântărețul și compozitorul american.

Albumul, înregistrat în 2010, este scos din cufărul cu materiale nelansate despre care artistul a povestit de multe ori, în presă. Noul material discografic este descris drept o afirmație puternică și creativă, în care sunt documentate grijile, speranțele și viziunile asupra unei societăți în schimbare, prevăzând o eră a diviziunii politice și o luptă reînnoită pentru dreptatea rasială, potrivit CNN.

Piesa care dă și titlul albumului este deja disponibilă pe platformele de streaming muzical precum Spotify și Apple Music, scrie Rolling Stone.

Prince: “America este tărâmul libertății, dar și al sclaviei”

Pe parcursul cântecului, care are un mesaj foarte puternic, Prince rostește cuvinte dure despre goana după bani, natura superficială a mediului de socializare online, despre cultura realității alimentate de televiziune, despre monopolurile din industria muzicală, concluzionând că “America este tărâmul libertății, dar și al sclaviei”, scrie CNN.

În 2010, la scurt timp după ce a terminat de înregistrat albumul „Welcome 2 America”, Prince a realizat un turneu de promovare care a inclus mai multe orașe din SUA.

Ediția de lux a albumului va include materialul de studio complet, atât pe CD, cât și pe vinil, plus opțiunea de descărcare HD, dar și un concert video făcut făcut public în premieră.

Corespondentul „60 Minutes” Jon Wertheim a obținut un exemplar al albumului și va difuza o parte în cadrul show-ului de duminică de pe canalul CBS.

Prince a decedat pe 21 aprilie 2016, la vârsta de 57 de ani, în urma unei supradoze accidentale de fentanil.

CITEȘTE ȘI: Prince, victima unor medicamente contrafăcute?

Prima melodie în limba engleză a lui Prince Royce cu Snoop Dogg (Video)

Justin Bieber a lansat un mini-album surpriză, EP-ul “Freedom”

Snoop Dogg anunță un nou album și o primă piesă de pe acesta, “Roaches In My Ashtray”

Foto: Profimedia Images