Barack Obama isi aminteste de copilarie (GALERIE FOTO)

Apropo.ro / 24.11.2008, 13:05
Nu rata albumul de familie al lui Barack Obama!

Barack Obama a devenit interesant pentru oamenii din intreaga lume nu numai pentru ca a fost ales presedintele Statelor Unite, ci mai ales pentru ca este primul presedinte de culoare din istoria Americii.

Trecutul lui Obama a devenit, cum era de asteptat, subiect de "main story" atat pentru tabloide cat si pentru publicatiile "serioase" de pretutindeni, care scot la iveala diverse detalii mai mult sau mai putin picante din viata presedintelui.

Obama s-a nascut pe 4 august 1961 in Hawaii, in urma uniunii dintre o femeie alba din Kansas, Ann Dunham, si un kenyan, numit tot Barack. Dupa doi ani, timp in care Obama se nascuse, parintii s-au despartit. Mama lui nu se putea descurca fara cupoane sociale. Dupa ce Ann s-a recastorit, familia s-a mutat in Indonezia.

Barack Obama / Foto: www.robert-id.com

Foto: www.robert-id.com

Obama a studiat la Universitatea Columbia si la Harvard Law School. A lucrat in Chicago ca asistent social, apoi ca avocat specializat in drepturi civile si a predat drept constitutional la Universitatea din Chicago.

La capitolul "picanterii", presedintele a recunoscut ca a consumat droguri si alcool in perioada adolescentei, iar pe Internet au inceput sa circule in ultimul timp fotografii cu ceea ce se spune ca ar fi nuduri ale mamei lui Obama.

Pe 10 februarie 2007, Obama si-a anuntat candidatura la presedintie, iar pe 4 noiembrie 2008 a fost ales presedintele Statelor Unite, in defavoarea rivalului sau, John McCain.

Afla mai multe despre Obama, pe Apropo.ro

GALERIE FOTO Barack Obama

Familia Obama / Foto: www.robert-id.com