Bateristul Rolling Stones, Charlie Watts, nu va participa la turneul american din 2021 al trupei

De: Nicoleta Lepădatu / 05.08.2021, 07:01
Bateristul Rolling Stones, Charlie Watts, nu va participa la turneul american din 2021 al trupei

Charlie Watts, bateristul Rolling Stones încă de la înființarea grupului în 1962, este „puțin probabil să fie disponibil” pentru turneul reprogramat al trupei din această toamnă, potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al celor de la Rolling Stones.

Charlie Watts, care a împlinit 80 de ani în iunie, a suferit recent o procedură medicală nespecificată, dar „complet reușită”, potrivit declarației.

Bateristul veteran Steve Jordan, care a lucrat mult cu cofondatorul Stones, Keith Richards, îl va înlocui pe Watts pe timpul turneului “No Filter”, care va debuta pe 26 septembrie, în St. Louis.

Purtătorul de cuvânt a celor de la Rolling Stones a spus: „Charlie a avut fost supus unei proceduri medicale care a fost complet reușită, dar conform evaluării făcute de medici săptămâna aceasta concluzia a fost că acum are nevoie de odihnă și recuperare corespunzătoare. Cu repetițiile pentru turneu care încep în câteva săptămâni, este foarte dezamăgitor că se întâmplă acest lucru, dar este corect să spunem că nimeni nu a putut să prevadă această situație.”

Charlie Watts a spus într-o declarație: „Pentru prima dată participarea mea la un turneu a fost dată peste cap. Lucrez din greu pentru a mă recupera în totalitate, dar astăzi am acceptat, la sfatul experților, că va dura ceva timp. După toate suferințele fanilor cauzate de Covid, nu vreau ca cei care au luat bilete pentru acest tur să fie dezamăgiți de o altă amânare sau anulare. Prin urmare, l-am rugat pe extraordinarul meu prieten Steve Jordan să mă înlocuiască ”.

Steve Jordan a spus: „Este o onoare absolută și un privilegiu să fiu înlocuitorul lui Charlie și aștept cu nerăbdare să repet cu Mick, Keith și Ronnie. Dar nimeni nu va fi mai fericit decât mine să renunțe la locul de pe scenă, de îndată ce Charlie îmi spune că este în regulă și se poate întoarce. ”

Spre deosebire de alți membri ai Rolling Stones, Watts a fost în general sănătos de-a lungul carierei grupului. El a fost afectat de cancer de gât în 2004, dar și-a revenit cu succes și a avut o perioadă în care a abuzat de droguri în anii 1980, dar a trecut cu bine și peste acea încercare.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Rolling Stones va înregistra un nou album, primul după zece ani