„Batman”, cu Robert Pattinson, pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

De: Ana Obretin / 08.03.2022, 09:53
„Batman”, cu Robert Pattinson, pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Filmul „Batman/ The Batman”, de Matt Reeves, cu Robert Pattinson în rolul principal, s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul premierei. Lungmetrajul a avut încasări de 1.715.477 de lei.

CITEȘTE ȘI: De ce 1982 este considerat unul dintre cei mai buni ani din istorie pentru filme

Cât de poluantă este producția de filme și cum încearcă industria să devină mai verde

Filmul îl prezintă pe Batman în timp ce dezvăluie sistemul corupt din Gotham City, care se leagă de propria sa familie, El se confruntă cu un criminal în serie cunoscut sub numele de Riddler (Paul Dano).

Zoë Kravitz joacă rolul Catwoman , Colin Farrell transformându-se în Pinguin. Barry Keoghan, Peter Sarsgaard, Amber Sienna, Andy Serkis, Jeffrey Wright și John Turturro completează distribuția. Pelicula este cel mai lung film din franciză din toate timpurile, cu o durată de două ore și 55 de minute.

Liderul săptămânii trecute, „Uncharted”, cu Tom Holland și Mark Wahlberg, a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 521.288 de lei. Descurcăreţul Nathan Drake (Tom Holland) este recrutat de experimentatul vânător de comori Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) pentru a recupera o avere adunată de Ferdinand Magellan şi pierdută cu 500 de ani în urmă de Casa Moncada.

Ceea ce începe ca o tâlhărie pentru cei doi devine o cursă în jurul globului pentru a ajunge la comoară înaintea crudului Santiago Moncada (Antonio Banderas), care crede că el şi familia lui sunt moştenitorii de drept ai acesteia.

“Encanto”, un film de animație produs de Disney, despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, a urcat o poziție, până pe locul al treilea, cu încasări de 193.637 de lei în weekend.

Tema centrală a filmului de animație “Encanto” este familia. Astfel că pelicula explorează relațiile profunde și complicate din familii, mai ales din cele multi-generaționale.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de: „Aleea groazei/ Nightmare Alley”, de Guillermo del Toro (169.046 de lei), „Moarte pe Nil/ Death on Nile”, de Kenneth Brannagh (144.758 de lei), „Clifford: Marele Câine Roșu/ Clifford The Big Red Dog”, de Walt Becker (144.541 de lei), „Dog: Un câine de legndă/ Dog”, de Reid Carolin, Channing Tatum (135.551 de lei), „Mărită-te cu mine/ Marry Me”, de Kat Coiro (84.851 de lei), „Odată pentru totdeauna”, de Iura Luncașu (71.003 lei), „Badman: Cel mai tare din parcare/ Super-héros malgré lui”, de Philippe Lacheau (71.003 lei).

CITEȘTE ȘI: Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

Foto: Profimedia Images