“Ron’s gone wrong /Ron o ia razna”, o animație despre prietenie și adaptarea la școală în era social media, în cinematografe din 22 octombrie

De: Nicoleta Lepădatu / 18.10.2021, 11:52
“Ron’s gone wrong /Ron o ia razna”, o animație despre prietenie și adaptarea la școală în era social media, în cinematografe din 22 octombrie

“Ron’s gone wrong /Ron o ia razna”, primul film de animație produs de Locksmith, în Londra, în plină pandemie, analizează conceptul de prietenie și relația plină de imprevizibil dintre un elev neintegrat și un robot cu un defect de producție, conform unui comunicat remis Apropo.

Barney Pudowski e un puști simpatic, ușor ciudat, elev în clasa a șaptea la școala Nonsuch Middle unde îi este foarte greu să să își facă prieteni. Îi lipsește un singur lucru să câștige popularitatea colegilor săi: un B*Bot, un device care merge și vorbește și care este soluția perfectă pentru a face față provocărilor sociale ale școlii.

Ca să nu mai ai nicio grijă dacă nu ai prieteni, B*Bot promite să fie „cel mai bun prieten neconvențional”. În prima zi de școală, Barney, care trăiește cu tatăl său cam distras, dar bine intenționat, cu bunica sa, o bulgăroaică ușor excentrică pe nume Donka și cu capra lor cam țăcănită, descoperă rapid că fără un B*Bot îl așteaptă Siberia din punct de vedere social. 

Aflând că singura dorință a lui Barney de ziua lui este să aibă un B*Bot, tatăl lui îl surprinde cu unul care poartă numele de Ron. Barney este în culmea fericirii, însă bucuria lui este de scurtă durată, mai ales că descoperă în curând că e ceva în neregulă cu noul prieten. Nu numai că Ron nu știe nimic despre noul lui proprietar, dar e clar că ceva nu merge cum trebuie, oricât de mult l-ar restarta pe Ron, pur și simplu acesta nu funcționează bine. 

Totuși, spre deosebire de alți B*Bot, Ron e extrem de curios, foarte loial și decis să îl ajute pe Barney. Cei doi dezvoltă o adevărată prietenie care sfidează orice limită a tehnologiei. 

Așa cum e de așteptat nu toată lumea e încântată de prietenia dintre cei doi, mai ales că acest B*Bot pare să fi ieșit de sub controlul creatorilor. 

La scurt timp află și COO-ul companiei tech Bubble, creatoarea B*Bot -ului, de problemele lui Ron și intră în panică. Așa descoperă că spiritul lui Ron poate fi un atu pentru el și pentru companie. Făcând apel la  puterea lui, pornește într-o cursă pentru capturarea lui Ron, vrând să îl aducă înapoi la Bubble. Barney, în schimb, este decis să îl păstreze pe Ron intact și, cu ajutorul colegilor de clasă, are un plan să îl salveze pe Ron. Iar aventura în care pornesc să îl salveze pe Ron dovedește că uneori e bine să fii cu probleme.

“Ron’s gone wrong /Ron o ia razna” se bucură de o distribuție specială, printre vocile personajelor numărându-se Zach Galifianakis (Ron), Jack Dylan Grazer (Barney Pudowski), Olivia Colman (Donka), Ed Helms (tatăl lui Barney) etc.

Filmul este regizat de Sarah Smith, co-fondatoarea Locksmith, și de veteranul Pixar, Jean-Philippe (JP) Vine, alături de Octavio E. Rodriguez. Scenariul este semnat de Peter și co-fondatoarea Smith. Locksmith Julie Lockhart, fiind o producție: Locksmith Animation, 20th Century Studios, Twentieth Century Fox Animation.

“Ron’s gone wrong /Ron o ia razna” este distribuit în România de Forum Film și va avea premiera în data de 22 octombrie în formatul 2D, subtitrat și dublat.

Foto: Forum Film

CITEȘTE ȘI: „Luca”, o animație marca Disney Pixar, va avea premiera în cinematografele românești pe 16 iulie

„Animated Women” – amplu proiect expozițional dedicat femeilor din industria de animație, la București