„Animated Women” – amplu proiect expozițional dedicat femeilor din industria de animație, la București

De: Ana Obretin / 09.08.2021, 11:00

„Animated Women”, o inițiativă ce își propune să ofere mai multă vizibilitate creatoarelor din industria de animație, ajunge în România la cea de-a 16-a ediție Animest, care va avea loc în perioada 8 – 17 octombrie, la București.

Până pe 31 august, profesionistele din animație din întreaga lume, dar și artistele aflate la începutul carierei sunt invitate să-și înscrie autoportretele realizate în orice tehnică de animație, completând formularul online: https://bit.ly/AnimatedWomenAnimest. În perioada festivalului, creațiile lor vor prinde viață în cadrul unei instalații fizice, prin intermediul tehnologiei AR, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatorii Animest. 

Inițiativa „Animated Women” a debutat în 2020, la Fantoche International Animation Film Festival din Elveția, cu peste 40 de autoportrete animate. Proiectul a fost itinerat în Olanda, la Kaboom Animation Festival, care a selectat 14 portrete pentru a le expune pe panourile publicitate din Amsterdam și Utrecht. Până în prezent, aproximativ 100 de lucrări au prins viață prin intermediul tehnologiei AR în cadrul proiectului dedicat excelenței feminine în animație. Portretele pot fi admirate pe http://www.animatedwomen.club/.

Pentru a înscrie o lucrare, artistele sunt invitate să descarce aplicația Eyejack Creator (disponibilă pe Mac și Windows) și să-și creeze un cont gratuit, pentru a-și testa creația. Mai multe detalii se găsesc pe linkul menționat anterior. Autoportretele pot fi înscrise până pe 31 august, iar cele mai bune dintre proiectele înscrise vor face parte dintr-o expoziție multimedia organizată la București în perioada festivalului. 

CITEȘTE ȘI: Festivalul de animație de la Annecy: „Flee” – Cristal Award, „Călătoria fantastică a Maronei”, de Anca Damian, premiu special

O animație horror japoneză stabilește un nou record de box office, după două decenii

Foto: Animest