BBC și-a cerut scuze după un mesaj ofensator apărut pe ecran. Televiziunea a dat vina pe un novice

De: Alex Manole / 25.05.2022, 09:14

Televiziunea de stat britanică BBC și-a cerut scuze oficial după ce pe ecran a apărut un mesaj jignitor la adresa echipei de fotbal Manchester United.

Textul „Manchester United este un gunoi” a apărut în partea de jos a ecranului în timpul unei știri despre tenis. Reprezentanții televiziunii și-au cerut scuze și au dat vina pe o eroare tehnică. Aceasta ar fi apărut în timp ce un angajat fără experiență învăța să folosească serviciul care plasează mesajele pe ecran.

Mai târziu, o prezentatoare și-a cerut, de asemenea, scuze pentru incident în direct și a declarat că este o susținătoare a echipei. „Sper că fanii Manchester United nu au fost ofensați”, a declarat ea.

Potrivit femeii, cineva învăța să folosească serviciul care afișează mesajele pe ecran. Persoana respectivă ar fi scris diverse mesaje, iar unul dintre acestea a apărut în direct.

Clive Myrie, prezentator BBC și fan declarat al Manchester United, a declarat: „Nu am avut nimic de a face cu asta!”.

Echipa de fotbal trece printr-o perioadă mai dificilă. Manchester United a terminat Premier League, care s-a terminat pe 23 mai, pe locul șase, iar mulți fani sunt dezamăgiți.

Clubul are acum un nou manager, pe Erik ten Hag, anunțat la o zi după finalul competiției sportive.

Nu e prima gafă de proporții marca BBC

Gafe s-au mai petrecut în ultimii ani la BBC, un canal respectat de televiziune. În 2017, postul a trecut printr-un moment jenant după ce a transmis, accidental, o scenă „fierbinte” în timpul știrilor de la ora 10 dimineața. În timp ce prezentatoarea vorbea, pe un monitor din spatele acesteia a apărut o femeie care s-a dezbrăcat și a rămas topless.

Totodată, prezentatoarea BBC Breakfast, Steph McGovern, a arătat prea mult, în direct. Telespectatorii i-au putut vedea lenjeria intimă.