Ben Kingsley este întruchiparea perfectă a lui Dalí în noul film biografic “Dalí Land”

De: Loredana Toma / 19.04.2021, 17:35
Ben Kingsley este întruchiparea perfectă a lui Dalí în noul film biografic “Dalí Land”

Actorul Ben Kingsley, în vârstă de 77 de ani, deținător al unui premiu Oscar pentru portretizarea din 1982 a activistului politic Mahatma Gandhi, va intra în pielea unui nou personaj emblematic, pictorul suprarealist spaniol Salvador Dalí.

Noua producție se numește “Dalí Land”, iar din primele fotografii de la filmări, care au fost făcute publice de Daily Mail, pare că actorul este întruchiparea perfectă a pictorului. Kingsley va interpreta un Salvador Dalí trecut de vârsta tinereții, în timp ce actorul Ezra Miller, în vârstă de 28 de ani, îl va portretiza pe artist în perioada tinereții.

Ben Kingsley are tot ce-i trebuie pentru un rol de excepție

Cu mustața răsucită și părul lung până spre umeri, așa cum prefera pictorul, Sir Ben și-a luat rolul foarte în serios, nelipsindu-i nici pelerina și nici bastonul, fiind gata pe poziții alături de echipa de producție și colegii actori, îmbrăcați și ei în haine de epocă ce reflectă un tablou al perioadei anilor ‘70.

Acțiunea  se petrece în 1973 și urmărește povestea unui tânăr asistent al unei galerii de artă care îl ajută pe Dalí, deja la o vârstă înaintată, să organizeze un eveniment de artă impresionat în orașul american New York. Născut în Catalonia, pictorul spaniol a impresionat prin talentul său artistic unic, devenind unul dintre cei mai cunoscuți suprarealiști ai secolului al 20-lea. Artistul a decedat în 1989, la vârsta de 84 de ani.

Filmul era programat să fie lansat în 2020, însă a fost amânat și o nouă premieră nu a fost confirmată deocamdată. Din distribuție mai fac parte Barbara Sukowa, care interpretează rolul Galei, soția pictorului, Frank Dillane, un tânăr pasionat de artă, și Tim Roth, care va fi persoana de încredere a lui Dali, căpitanul Moore. Regia este semnată de Mary Harron, iar scenariul, de John C. Walsh.

Pe lângă rolul de Oscar din filmul “Ghandi”, Sir Ben Kingsley a fost aplaudat pentru rolul lui Itzhak Stern, un supraviețuitor al Holocaustului, din pelicula din 1993 al lui Steven Speilberg “Lista lui Schindler/ Schindler’s List”.

CITEȘTE ȘI: Cei mai SEXY mustăcioși și bărboși din lume

Ben Kingsley devine vizirul lui Tutankhamon

 Foto: Profimedia Images