Berlinale: Coproducția românească „Brother’s Keeper”, de Ferit Karahan, în secțiunea Panorama

De: Ana Obretin / 10.02.2021, 18:39
Berlinale: Coproducția românească

„Brother’s Keeper”, o coproducție România/Turcia regizată de Ferit Karahan, a fost selectată în secțiunea Panorama, la cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin. Drama vorbește despre viața grea a unor studenți kurzi de la un internat din zona Anatoliei și va avea premiera mondială în festival.

Organizatorii Berlinale au continuat, miercuri, să anunțe selecția de anul acesta, cu secțiunile Panorama, Encounters și Perspektive Deutsches Kino.

În secțiunea competițională Panorama, dedicată viziunii artistice și curajului de a fi diferit, au fost incluse anul acesta 19 pelicule.

În ceea ce privește secțiunea Encounters, care a fost lansată anul trecut și care are ca scop să scoată în evidență filmele care depășesc limitele cinematografiei, aceasta include anul acesta 12 pelicule. Printre acestea se numără „The Beta Test”, de Jim Cummings și PJ McCabe, „Social Hygiene”, de Denis Côté, și „District Terminal”, de Bardia Yadegari și Ehsan Mirhosseini.

Competiția pentru din acest an va fi jurizată de șase personalități, câștigătoare ale Ursului de Aur pentru cel mai bun film, printre care și regizoarea Adina Pintilie, care a primit prestigiosul trofeu în 2018.

Berlinale este unul dintre multele festivaluri de film care improvizează anul acesta, în contextul pandemiei. Festivalul Sundance 2021 a fost aproape în totalitate o manifestare virtuală, la fel ca cel de la Göteborg, cel mai mare din Scandinavia, care s-a încheiat săptămâna trecută. Festivalul de la Cannes, care a trebuit să anuleze ediția din 2020, a amânat deja datele de desfășurare cu două luni, până în iulie.

CITEȘTE ȘI: Berlinale 2021: Au fost anunțate primele filme din secțiunile Retrospective și Generation

Regizoarea Adina Pintilie face parte din juriul Berlinalei 2021 

Foto: Profimedia Images