Beyonce și-a lansat oficial al șaptelea album de studio, „Renaissance”

De: Ana Obretin / 29.07.2022, 09:48
Beyonce și-a lansat oficial al șaptelea album de studio,

Beyoncé și-a lansat oficial „Renaissance”, al șaptelea album de studio, foarte așteptat de fani.

Albumul, apărut la Columbia Records și Parkwood Entertainment, este, după cum o indicî și titlul, „Act 1”, primul dintr-un proiect muzical în trei părți și include 16 piese. Acestea au fost realizate în colaborare cu numeroase vedete, care au cântat, au compus sau au produs acest album, precum BEAM („Energy”), Grace Jones și Tems („Move”), soțul ei, rapperul Jay-Z, Drake, Skrillex, The-Dream, Syd, Lucky Daye, Donna Summer, Giorgio Moroder, Nile Rodgers, Nija Charles, 070 Shake etc.

CITEȘTE ȘI: Jay-Z, pe primul loc în Topul 10 al starurilor hip-hop cel mai bine plătite

Top 25: Cele mai căutate melodii din filme în aplicația Shazam

10 filme biografice cu muzicieni (Video)

Cu două zile înainte de a fi lansat oficial, piese de pe album au apărut ilegal pe Twitter.

Beyonce a lăsat fanilor o notă despre „Renaissance” pe site-ul ei oficial, cu câteva ore înainte ca albumul să fie lansat. „Acest proiect în trei acte a fost înregistrat pe parcursul a trei ani, în timpul pandemiei. Un timp pentru a stat nemișcat, dar și un timp pe care l-am găsit cel mai creativ”, a scris ea. „Crearea acestui album mi-a permis un loc în care să visez și să găsesc evadare într-o perioadă înfricoșătoare pentru lume. Mi-a permis să mă simt liberă și aventuroasă într-o perioadă în care nimic altceva nu se mișca. Intenția mea a fost să creez un loc sigur, un loc fără prejudecată. Un loc în care să fii liber de perfecționism și de gândire excesivă. Un loc în care să țipi, să te eliberezi, să simți libertatea. A fost o călătorie frumoasă de explorare”, a mai spus aceasta,

Proiectul include, de asemenea, single-ul principal „Break My Soul”, care conține sample-uri din piesa din 1993 a lui Robin S. „Show Me Love” și piesa din 2014 a lui Big Freedia „Explode”.

Break My Soul” a ajuns pe locul 7 în Billboard Hot 100, marcând al 20-lea hit solo în top 10 al lui Beyonce.

„Renaissance” marchează și primul ei album solo de la „Lemonade”, din 2016, care a ajuns pe locul 1 în Billboard 200, potrivit The Hollywood Reporter.

CITEȘTE ȘI: Cinci muzicieni faimoși care au acum joburi de oameni obișnuiți

Foto: Profimedia Images