Billboard: Taylor Swift, cel mai bine plătită cântăreață pop

De: Gabriela Voicu / 12.03.2012, 12:28
Billboard: Taylor Swift, cel mai bine plătită cântăreață pop
Cântăreața americană Taylor Swift (22 de ani), a avut, in 2011, câștiguri nete de peste 35 de milioane $, în SUA.

Cântăreața americană de country Taylor Swift (22 de ani) a fost desemnata artista pop cu cele mai mari venituri, anul trecut, de revista Billboard.

Ea a avut, in 2011, câștiguri nete de peste 35 de milioane $, în SUA, din vânzări de albume și din turneu, întrecându-le pe Lady Gaga și Adele, precum și trupa U2.

Topul anual alcătuit de Billboard Magazine, cu cei 40 de muzicieni care au avut cele mai mari profituri în 2011, în SUA, a avut la bază datele Boxcore – arhivele cu cele mai mari încasări ale concertelor din SUA, cele de la Nielsen SoundScan privind vânzările de muzică pe suport fizic și pe platforme digitale, datele Nielsen BDS privind difuzările pieselor la radio, și descărcările și streaming-ul online cu plată pe site-uri precum Spotify.

Taylor Swift (Foto: Hepta)

Primele cinci poziții au fost ocupate de Taylor Swift, U2, Kenny Chesney, Lady Gaga și Lil Wayne. Urmatorii in top sunt Sade, Bon Jovi, Celine Dion, Jason Aldean si Adele, care au avut venituri între 13 și 32 milioane de dolari.

Taylor Swift a castigat trei premii in cadrul American Music Awards 2011, pentru cea mai buna artista pop, cel mai bun album si cel mai bun artist contemporan.