Bob Dylan va lansa în noiembrie o nouă carte, prima de la cea de memorii din 2004

De: Nicoleta Lepădatu / 09.03.2022, 19:53
Bob Dylan va lansa în noiembrie o nouă carte, prima de la cea de memorii din 2004

Bob Dylan, muzician premiat cu Nobel pentru Literatură în 2016, va lansa pe 8 noiembrie o nouă carte. Aceasta este prima de la cea de memorii „Chronicles, volume 1″, din 2004, a anunţat editora Simon & Schuster, unde va apărea.

„The Philosophy of Modern Song”, volum care va fi lansată pe 8 noiembrie în Statele Unite, va fi prima lucrare de la volumul autobiografic „Cronica vieţii mele, volumul 1”. Aceasta va fi publicată în Franţa de editura Fayard, conform France 24.

Starul a început să o scrie din 2010 şi noua sa lucrare cuprinde, precizează editorul, mai mult de 60 de texte, în special despre artişti precum Hank Williams şi Nina Simone, şi despre arta compunerii verusirlor şi a melodiilor.

„Publicarea unei lucrări strălucitoare, caleidoscopice de Bob Dylan va constitui un omagiu mondial adus cântecului de unul dintre cei mai mari artişti ai vremurilor noastre”, a spus directorul editurii Simon and Schuster, Jonathan Karp, într-un comunicat.

„The Philosophy of Modern Song” nu putea fi scrisă decât de Bob Dylan”, a continuat el. „Vocea sa este unică şi activitatea sa implică aprecierea şi înţelegerea profundă a cântecelor, a celor care le creează şi a ceea ce înseamnă pentru noi toţi”.

Bob Dylan, apărut pe scena newyorkeză la începutul anilor 1960, a vândut de atunci mai mult de 125 milioane de discuri în toată lumea şi, la 80 de ani, continuă concertele cu un turneu în prezent care ar trebui să continue până în 2024.

El a lansat în 2020 cel de-al 39-lea album de studio, apreciat de critică, „Rough and Rowdy Ways”.

Robert Allen Zimmerman, alias Bob Dylan, a fost recompensat în 2016 cu Premiul Nobel pentru Literatură „pentru că a creat în marea tradiţie a muzicii americane noi moduri de expresie poetică”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Bob Dylan și-a vândut catalogul muzical înregistrat companiei Sony

 

Tags: