Boris Petroff a murit. Actorul avea 82 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 19.11.2021, 12:25
Boris Petroff a murit. Actorul avea 82 de ani

Actorul Boris Petroff, cel care a jucat timp de 35 de ani pe scena Teatrului „Ion Creangă” din București rolul lui Geppetto din „Pinocchio” de Carlo Collodi în regia lui Cornel Todea, a murit. Boris Petroff avea 82 de ani.

„A murit Geppetto. BORIS PETROFF (4 NOIEMBRIE 1939 – 18 NOIEMBRIE 2021). Azi s-a stins Boris Petroff. Împlinise 82 de ani pe 4 noiembrie. Un artist desăvârșit, care și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului pentru copii. Un spirit ludic, mereu șugubăț și cu zâmbetul pe buze, plin de o vivacitate molipsitoare.”, conform site-ului Uniter.

Petroff a jucat peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, bucurându-și publicul în peste 4000 de reprezentații. A avut apariții în peste 20 de filme, având roluri secundare și episodice. De asemenea, a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui ne-a bucurat în nenumărate spectacole de teatru radiofonic, a căror regie a și semnat-o uneori.

Debutul ca profesionist a fost în 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatrul „Regina Maria”. Din 1966 până în 1974 a jucat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, iar din 1974 până la pensionare a jucat pe scenele Teatrului „Ion Creangă” din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara.

Ani de zile, Boris Petroff a fost președintele juriului Festivalului de Teatru pentru Elevi „Ferdinand I”.

Și-a încheiat activitatea pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște.

În anul 2004 Boris Petroff a primit premiul special UNITER pentru teatrul de Copii.

Foto: Uniter

CITEȘTE ȘI: A murit actorul Papil Panduru

James Michael Tyler, cunoscut pentru rolul Gunther din ”Friends”, a murit la 59 de ani