James Michael Tyler, cunoscut pentru rolul Gunther din ”Friends”, a murit la 59 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 25.10.2021, 07:10
James Michael Tyler, cunoscut pentru rolul Gunther din ”Friends”, a murit la 59 de ani

James Michael Tyler, care l-a portretizat pe barista Gunther, de la cafeneaua Central Perk,  în toate cele 10 sezoane din ”Friends”, a murit după o luptă cu cancerul de prostată. Actorul avea 59 de ani.

James Michael Tyler a murit duminică dimineață la casa lui din Los Angeles, a confirmat prietenul și managerul său Toni Benson, care l-a descris ca pe cineva care iubește muzica live și Clemson Tigers. „Dacă l-ai întâlnit o dată, ți-ai făcut un prieten pe viață”, a scris Benson într-un omagiu trimis publicației The Hollywood Reporter.

Creatorii celebrului serial ”Friends”, Marta Kauffman și David Crane, i-au adus și ei un omagiu actorului. „James a fost un om cu adevărat bun și iubitor”, au spus aceștia într-o declarație comună. „Când a început ca figurant în ”Friends”, spiritul său unic ne-a atras atenția și știam că trebuie să facem din el un personaj. El a făcut ca dragostea neîmpărtășită a lui Gunther să fie incredibil de reală. Inima noastră este alături de soția lui, Jennifer Carno.”

James Michael Tyler a anunțat în emisiunea Today din iunie că are cancer de prostată în stadiul 4, care s-a extins la oase; el a spus că a fost diagnosticat pentru prima oară în septembrie 2018 în timpul unui control fizic de rutină.

„Scopul meu anul trecut a fost să împlinesc 59 de ani. Am făcut asta”, a spus el. „Scopul meu acum [prin faptul că am dezvăluit că am boala și pledez pentru controale de rutină făcute în mod regulat] este să salvez măcar o viață.”

El și-a spus povestea pentru a-i încuraja pe bărbați să facă un prim test de sânge care depistează cancerul de prostată, încă de la 40 de ani.

Tyler lucra ca barista la cafeneaua Bourgeois Pig de pe bulevardul Franklin de lângă Hollywood, când i s-a cerut să stea în fundal și să folosească espressorul din Central Perk pentru sitcom-ul NBC.

I-au trebuit două sezoane și 33 de apariții înainte de a obține prima replică și pentru ca personajul său să capete un nume, conform cărții din 2019 a lui Saul Austerlitz, ”Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: James Michael Tyler, vedetă a serialului „Friends”, diagnosticat cu cancer în stadiu terminal