Bryan Adams, care este fotograful calendarului Pirelli 2022, l-a dedicat „marilor vedete ale muzicii”

De: Nicoleta Lepădatu / 29.11.2021, 19:11
Bryan Adams, care este fotograful calendarului Pirelli 2022, l-a dedicat „marilor vedete ale muzicii”

Pirelli a dezvăluit „On the Road”, calendarul său pentru 2022, având ca protagoniste unele dintre cele mai mari nume ale industriei muzicale, printre care Iggy Pop, Cher, Grimes și Jennifer Hudson. Această ediție a renumitului calendar, care a fost pus pe pauză anul trecut din cauza coronavirusului, are fotografiile realizate de Bryan Adams, cântărețul canadian care și-a consolidat în ultimii 20 de ani și cariera de fotograf și este dedicată „celor mai mari talente din lumea muzicii”, potrivit unui comunicat de presă.

„On the Road” este locul în care am fost în ultimii 45 de ani”, a spus Bryan Adams în declarație, „pentru că viața unui muzician este alcătuită din drumuri, călătorii, așteptări în hoteluri, ore petrecute în culise”.

Din 1964, Calendarul Pirelli a fost realizat de un total de 37 de fotografi – inclusiv Annie Leibovitz, Mario Testino și Herb Ritts – și a prezentat o listă impresionantă de talente, cum ar fi modelele Kate Moss și Naomi Campbell și actorii Sophia Loren și Maggie Cheung. Pentru calendarul anului 2017, Peter Lindbergh a surprins o mulțime de actori de la Hollywood, printre care Uma Thurman și Kate Winslet, într-o serie de portrete alb-negru.

În cea de-a 48-a ediţie, pe lângă Bryan Adams se află zece artişti de renume mondial: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent şi Kali Uchis.

Fotografiile au fost realizate vara trecută, în doar trei zile, în Los Angeles, la Teatrul Palace şi hotelul Chateau Marmont de la Hollywood, şi la hotelul Scalinatella din Capri, Italia.

„Ar fi foarte, foarte greu să cuprindem în doar câteva zile tot ce se întâmplă într-un turneu. Aşadar, ceea ce am încercat să fac a fost să prezint unele dintre aspectele acestuia. De exemplu, muzicienii nu văd niciodată cu adevărat partea din faţă a clădirii, ei văd partea din spate a clădirii, noi vedem uşa scenei, vedem zona din culise, vedem subsolul unei clădiri… de la uşa scenei te duci la uşa maşinii la uşa hotelului la uşa trenului la uşa autobuzului, deci sunt o grămadă de uşi, dar mereu e vorba despre călătorie,” explică Bryan Adams.

Un eveniment special de prezentare poate fi urmărit, pe 29 noiembrie, de la ora 22.00, pe www.pirelli.com.

Foto: pirelli.com

CITEȘTE ȘI: Bryan Adams se află internat într-un spital din Italia, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19 pentru a doua oară