Bune pentru filme în aer liber: De ce dispărut bancheta din față din automobile

De: Alex Manole / 01.07.2021, 11:36

În mare parte din secolul trecut, mașinile aveau în față o banchetă, la fel ca și în spate. Aceste „canapele” erau potrivite pentru realitățile de după cel de-al Doilea Război Mondial, mai ales în America. Mai mulți oameni puteau încăpea în același vehicul, iar cinematografele în aer liber, în care oamenii stăteau în mașini, erau foarte populare. Mulți americani s-au sărutat prima dată stând pe o astfel de banchetă la un film.

Bancheta din față dintr-un AMC Ambassador, model 1967.

Ulterior, bancheta din față a dispărut, iar locul ei fost luat de două scaune separate. Asta deoarece oamenii au început să își dorească mașini mai mici, cu consum mai redus și mai ușor de parcat. Mai mult, în Europa mașinile cu banchetă în partea din față nu au fost niciodată prea populare. Totodată, centurile de siguranță oferă protecție mai bună în cazul scaunelor.

În mașinile electrice, însă, bancheta din față ar putea reveni, mai ales pe cele echipate cu sisteme autonome de conducere. Asta deoarece aceste mașini nu au schimbător de viteze manual, iar multe dintre butoanele fizice au fost înlocuite de sisteme bazate pe ecrane tactile.

În acest condiții, au apărut deja câteva concepte de automobile electrice care au banchetă și în partea din față. În unele cazuri pasagerii stau chiar la o masă, în mijlocul mașinii.

Sursa: Go4it.ro

CITEȘTE ȘI:

Top 5 filme cu mașini numai bune de vizionat în weekend, chiar dacă nu sunt „Fast & Furious“

Top 7 filme despre fotbal