Cannes 2022: Andrés Ramírez Pulido („La Jauria”) este marele câștigător al secțiunii Semaine de la Critique

De: Nicoleta Lepădatu / 26.05.2022, 13:09
Cannes 2022: Andrés Ramírez Pulido („La Jauria”) este marele câștigător al secțiunii Semaine de la Critique

Trofeul Semaine de la Critique, secțiune dedicată tinerelor talente, a fost acordat anul acesta columbianului Andrés Ramírez Pulido pentru „La Jauria”, o peliculă despre cercul vicios al violenţei din această ţară sud-americană.

„La Jauria” descrie viaţa de zi cu zi a unor tineri delincvenţi şi criminali cărora un educator, Alvaro, încearcă să le ofere o a doua şansă prin intermediul unei terapii de grup într-o casă abandonată din inima pădurii tropicale.

În atmosfera umedă şi asfixiantă a pădurii columbiene, „reeducarea” tinerilor seamănă mai degrabă cu o închisoare decât cu o cale de ieşire care să le asigure un viitor.

Regizorul în vârstă de 32 de ani, Andrés Ramírez Pulido, a avut deja două scurtmetraje selectate şi premiate în cadrul mai multor festivaluri internaţionale.

„Am vrut să mă bazez foarte mult pe imagine, în limbajul cinematografic, pentru a arăta violenţa”, a explicat el într-un interviu acordat la Cannes.

În toate filmele sale, regizorul pune în discuţie figura tatălui: absenţa sa sau prezenţa sa nocivă, de pe urma căreia personajele suferă în permanenţă.

Foto: semainedelacritique.com

CITEȘTE ȘI: Cannes 2022: Forest Whitaker va fi recompensat cu trofeul Palme d’Or onorific

Cannes 2022: Actorul francez Vincent Lindon va fi președintele juriului celei de-a 75-a ediţii

Cannes 2022: Regizoarea tunisiană Kaouther Ben Hania este președintele juriului Semaine de la Critique