Cannes 2022: Filme de Alex Garland și Mia Hansen-Love, în selecția secțiunii Quinzaine des Réalisateurs

De: Ana Obretin / 19.04.2022, 15:43
Cannes 2022: Filme de Alex Garland și Mia Hansen-Love, în selecția secțiunii Quinzaine des Réalisateurs

Filme noi realizate de regizori ca Alex Garland și Mia Hansen-Love fac parte din selecția secțiunii Quinzaine des Réalisateurs de la Festivalul de la Cannes 2022.

Cea de-a 54-a ediție a secțiunii paralele va avea loc în perioada 18-27 mai, iar selecția din acest an este cea de-a treia și ultima sub auspiciile directorului artistic Paolo Moretti, potrivit The Hollywood Reporter.

CITEȘTE ȘI: „R.M.N.”, de Cristian Mungiu, selectat în competiția oficială la Cannes 

Printre cele mai importante filme din 2022 se numără „Enys Men”, al regizorului britanic Mark Jenkin, care urmează debutului său aclamat de critici „Bait”; „One Fine Morning”, cea mai recentă dramă a apreciatei regizoare franceze Mia Hansen-Løve („Things to Come”, „Bergman Island”), „Paris Memories” de Alice Winocour („Proxima”) și „Men”, de Alex Garland („Ex Machina”), care va beneficia de o proiecție specială în Quinzaine des Réalisateurs.

Regizoarea americană Kelly Reichardt, al cărei nou film „Show Up” va avea premiera în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2022, va fi personalitatea onorată pentru cariera sa, anul acesta, în secțiunea paralelă. 

Din selecție fac parte și „Pamfir”, de regizorul ucrainean Dmytro Sukholytkyy-Sobchuck; „The Super 8 Years”, de Annie Ernaux și David Ernaux-Briot; „Continental Drift (South)”, de Lionel Baier. Lista completă a filmelor se găsește AICI.

Quinzaine des Réalisateurs, secțiune paralelă non-competitivă a Festivalului de Film de la Cannes, a fost înființată în 1969 și este dedicată filmelor de artă. George Lucas, Martin Scorsese, Jim Jarmusch, Michael Haneke, Spike Lee, Naomi Kawase, Jean-Pierre and Luc Dardenne, Sofia Coppola, Céline Sciamma, Chloé Zhao și Robert Eggers se numără printre cei selectați de-a lungul timpului în această secțiune. 

CITEȘTE ȘI: Cannes 2022: Regizoarea tunisiană Kaouther Ben Hania este președintele juriului Semaine de la Critique

Filmul „Metronom”, de Alexandru Belc, în secțiunea Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes

Foto: Quinzaine des Realisateurs