Filmul „Metronom”, de Alexandru Belc, în secțiunea Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes

De: Ana Obretin / 14.04.2022, 15:48
Filmul

Alexandru Belc va debuta cu primul lui lungmetraj, „Metronom”, o producție Strada Film International, în selecția prestigiosului Festival de Film de la Cannes, ajuns anul acesta la cea de-a 75-a ediție, în sectiunea Un Certain Regard.

Secțiunea Un Certain Regard prezintă filme ce redau o viziune specială asupra lumii și adună, în fiecare an, cineaști unici de la nivel global, într-o selecție plină de diversitate și aplomb, potrivit organizatorilor.

În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisunea „Metronom” de la Europa Liberă. Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață, se arată în sinopsisul filmului remis Apropo.

„Este o perioadă pe care am cunoscut-o la început prin muzică:  Janis Joplin, Doors, Mircea Florian… Filmul e povestea unei generații care a râvnit la libertate, o generație pusă la încercare de regimul comunist al anilor ‘70. E o poveste de iubire între doi adolescenți dar și o poveste personală despre trădare, libertate, iertare”, declară Alexandru Belc, ce semnează scenariul și regia filmului.

„Metronom” este o producție Strada Film Internațional (România), Midralgar (Franța) și Chainsaw Europe, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinemtigrafiei, La Region Nouvelle-Aquitaine.

CITEȘTE ȘI: „R.M.N.”, de Cristian Mungiu, selectat în competiția oficială la Cannes 

Documentarul Netflix „Halftime” despre Jennifer Lopez, în premieră mondială în deschiderea Tribeca Festival

Foto: The Shape of E