Cântărețul Jamiroquai, confundat cu unul dintre protestatarii de la Capitoliu, are o reacție sarcastică

De: Ana Obretin / 08.01.2021, 09:27

Liderul trupei britanice Jamiroquai, Jay Kay, a avut o reacție sarcastică pe Twitter după ce a fost confundat cu unul dintre suporterii lui Donald Trump care au invadat Capitoliul din Washington miercuri. 

Imaginile de la protestele violente au făcut înconjurul lumii. Zeci de susținători ai președintelui american au pătruns forțat în Capitoliu și au întrerupt sesiunea în care urma să fie oficializată victoria lui Joe Biden după alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020. Era pentru prima dată când Capitoliul era invadat de când clădirea a fost incendiată de trupele britanice în 1814. Evenimentele au dus la moartea a patru persoane. 

Unul dintre protestatari a atras în mod special atenția internauților. Un bărbat fără cămașă, cu un tatuaj neonazist, fața pictată și care purta o căciulă din blană cu coarne. Imaginile cu acesta au circulat masiv pe rețelele de socializare și, foarte curând, mulți au crezut că îl recunosc în persoana acelui bărbat pe artistul britanic Jamiroquai, Jay Kay, cunoscut pentru pasiunea sa pentru căciuli bizare. Reacția acestuia nu s-a lăsat mult timp așteptată, el publicând pe Twitter un clip în care a clarificat lucrurile: „Unii dintre voi ar putea crede că m-ați văzut la Washington noaptea trecută, dar nu am fost cu toți acei ciudați”, a spus Jamiroquai. „Îmi place acest tip de pălărie, dar nu sunt sigur că acesta e genul meu de oameni”.

Protestatarul este, de fapt, Jake Angeli, un activist de extremă dreapta, membru al mișcării conspiraționiste QAnon, cunoscut sub pseudonimul Yellowstone Wolf. 

CITEȘTE ȘI: Revoltă la Hollywood. Artiștii au criticat acțiunile lui Trump

FOTO: Profimedia Images