Revoltă la Hollywood. Artiștii au criticat acțiunile lui Trump

De: Loredana Toma / 07.01.2021, 13:36
Revoltă la Hollywood. Artiștii au criticat acțiunile lui Trump

Artiști și personalități de la Hollywood, precum Stevie Wonder, Pink și Selena Gomez, au condamnat violențele de la Washington, privind cu șoc și dispreț acțiunile suporterilor președintelui SUA, Donald Trump. Manifestanții au intrat cu forța într-una dintre cele mai importante clădiri ale SUA, Capitoliul, și au distrus cât de mult au putut.  Miercuri urma să aibă loc întâlnirea membrilor Congresului SUA pentru validarea finală și irevocabilă a alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020, pe care Trump le-a considerat „trucate” și în urma cărora el a pierdut scaunul de la Casa Albă. Potrivit celui mai recent bilanț, patru oameni au murit și au fost operate zeci de arestări în timpul protestelor violente.

Comparație cu protestele “Black Lives Matter”

Mulți l-au considerat vinovat pe Donald Trump, întrucât acesta nu i-a temperat pe manifestanți și nici nu a contenit să aducă acuzații de fraudă, chiar în timp ce Capitoliul era vandalizat. Majoritatea și-au exprimat disprețul pe rețelele de socializare, în special pe platforma Twitter, unde și Donald Trump este extrem de activ. Unii chiar au menționat diferențe în modul în care poliția a gestionat aceste proteste comparativ cu reacția față de protestatarii “Black Lives Matter”. “Dacă eram noi, străzile erau pline de sângele nostru”, a fost una dintre reacții.

Selena Gomez acuză toți fondatorii rețelelor de socializare de nepăsare

Pe de altă parte, artiști precum Selena Gomez i-au acuzat pe fondatorii rețelelor de socializare online că au permis ca platformele lor să fie folosite pentru instigare la violență și ură. “Ceea ce se întâmplă este rezultatul faptului că li se permite oamenilor cu ură în suflet să folosească platformele de socializare  pentru instigare la violență și nu pentru a aduce oamenii împreună și pentru a  construi o comunitate frumoasă, cum erau menite, de altfel. Facebook, Instagram, Twitter, Google. Mark Zuckerberg, Sheryl Sandberg, Jack Dorsey, Sundar Pichal, Susan Wojcicki, cu toții ați dezamăgit poporul american  și sper să reparați această greșeală cât mai rapid”, a scris artista.

Alte voci din muzică precum Cardi B, Pink, Tom Morello, Paul Stanley. Tommy Lee, Sara Bareilles, Maren Morris, Questlove, Margo Price și-au exprimat dezamăgirea pentru aceste evenimente, iar Stevie Wonder a menționat că este șocat de ceea ce s-a întâmplat în țara lui, care a fost cea mai mare sursă de inspirație pentru cântecele lui despre dragoste și speranță. Chiar a menționat că ar trebui invocat cel de-al 25-lea Amendament, potrivit căruia, dacă președintele nu-și poate îndeplini datoria, trebuie să fie înlocuit, temporar, de vicepreședintele țării.

“Este timpul ca liderii acestei țări să invoce cel de-al 25-lea Amendament. Nu este clar? Sunt trist și dezamăgit de ceea ce se întâmplă în țara mea, o țară care m-a  inspirat mereu să cânt despre dragoste și speranță. Sunt uluit  că acest președinte periculos și narcisist pune viețile în pericol și instigă la violență împotriva Guvernului nostru. Acel om nu mai poate fi președinte pentru că nu știe să accepte o înfrângere”, a scris artistul în vârstă de 70 de ani.

Paul Stanley i-a numit  “teroriști” pe suporterii Trump

În mesajul său, membrul trupei Kiss Paul Stanley a scris că suporterii sunt, de fapt, “niște teroriști și ceea ce fac ei este revoltă armată. Flăcările au fost întețite azi, precum și de-a lungul timpului de președinte și senatori, care azi nu se pot îndepărta de ceea ce ei înșiși au cauzat. Acesta este rezultatul propriei lor decepții. Rușine!”, a concluzionat Stanley.

CITEȘTE ȘI: Twitter și Facebook au blocat temporar conturile lui Trump. Măsura, luată în contextul violențelor de la Washington

FOTO: Profimedia