Cântărețul Jim Weatherly, autorul hitului “Midnight Train to Georgia”, a murit

De: Ana Obretin / 05.02.2021, 11:11
Cântărețul Jim Weatherly, autorul hitului “Midnight Train to Georgia”, a murit

Cântărețul de muzică country american Jim Weatherly, cunoscut pentru că a compus hitul “Midnight Train to Georgia”, a murit la vârsta de 77 de ani, în locuința sa din Nashville, Tennessee. Potrivit unui anunț al familiei, Weatherly a murit din cauze naturale, miercuri. 

Cântărețul a lansat peste zece albume de studio într-o carieră de cinci decenii.

În studenție, cântărețul a jucat fotbal american în echipa Universității din Mississippi, dar, mai târziu, în anii 1960, a decis să părăsească sportul și să se concentreze pe muzică și s-a mutat în Los Angeles.

“Midnight Train to Georgia”, interpretat de Gladys Knight & the Pips și lansat în 1973, s-a plasat pe primul loc în topurile muzicale. Piesa a fost recompensată cu Grammy și a fost introdusă în Grammy Hall of Fame în 1999.

O serie de artiști americani, inclusiv Aretha Franklin, au înregistrat ulterior propriile versiuni ale acestui hit, pe care publicația Rolling Stone l-a plasat pe locul 439 în topul 500 al celor mai bune piese din istorie. 

Cel mai mare succes solo al lui Weatherly a fost “I’ll Still Love You”, dar a compus și alte hituri pentru Gladys Knight, inclusiv “Neither One of Us Wants to Be the First to Say Goodbye” și “You’re the Best Thing (That Ever Happened to Me)”, potrivit The Guardian.

Weatherly a avut colaborări de succes cu mai multe vedete ale muzicii country, precum Neil Diamond, Kenny Rogers, Garth Brooks și Kenny Chesney.

CITEȘTE ȘI: Hal Holbrook, cunoscut mai ales pentru interpretarea scriitorului Mark Twain, a murit 

Foto: The Guardian