Cât plătesc românii pentru a-și trata în străinătate problemele medicale

De: Gabriela Voicu / 13.12.2012, 16:00
Cât plătesc românii pentru a-și trata în străinătate problemele medicale
Prețurile tratamentului în străinătate al unor boli grave depășesc semnificativ venitul mediu anual al românilor.

Costurile tratamentului în străinătate al unor boli grave depășește cu mult venitul mediu anual al românilor, potrivit unui studiu MediHelp International.

Astfel, un pacient trebuie să plătească peste 30.000 de euro pentru a primi ajutor medical specializat într-un spital din Marea Britanie.

Studiul a luat în considerare tarifele medii practicate de spitalele de stat din Marea Britanie, dar tarifele practicate de clinicile și spitalele private sunt chiar mai mari. Spre exemplu, tratamentul pentru cancer costă în medie între 37.000 și 50.000 de euro, în timp ce o operație de by-pass coronarian costă în jur de 20.000 de euro. Pentru tratamentul infarctului un pacient trebuie să plătească între 12.000 și 22.000 de euro într-un spital britanic, în timp ce un transplant de inimă poate ajunge până la 40.000 de euro.

„Din păcate românii trebuie să caute ajutor medical specializat în afara țării. Este o realitate tristă, dar fiecare cetățean trebuie să găsească metode prin care să protejeze sănătatea sa și a familiei sale. O metodă eficientă de a beneficia de cea mai bună îngrijire medicală prin intermediul unui simplu apel telefonic este încheierea unei asigurări private de sănătate cu acoperire internațională. Pentru un preț rezonabil persoana respectivă primește garanția că nu se va afla niciodată în situația de a plăti o sumă mare de bani în cazul în care se confruntă cu o problemă medicală severă”, spune Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

Pe de altă parte, un plan de asigurare privată de sănătate cu o poliță medie anuală de aproximativ 1.000 de euro îi oferă posesorului o gamă largă de avantaje. Lista acestora începe cu acoperire medicală în întreg spațiul european sau internațional, o limită de acoperire de peste 1 milion de euro pe an, tratamentul cancerului sau servicii de transplant și acoperă chiar și analize importante precum CT, MRI sau PET scan.