Cătălin Amarandei, Elena Matei și Narcisa Birjaru, finaliștii sezonului 9 „Chefi la cuțite”

De: Ana Obretin / 16.06.2021, 15:38
Cătălin Amarandei, Elena Matei și Narcisa Birjaru, finaliștii sezonului 9

Cătălin Amarandei, din echipa albastră, Elena Matei, din echipa verde, și Narcisa Birjaru, din echipa mov sunt cei trei bucătari talentați care, miercuri seară, de la 20:30, luptă în finală pentru farfuria de aur a celui de-al nouălea sezon al emisiunii „Chefi la cuțite”. Pentru prima dată din sezonul al treilea, chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au rămas cu șanse egale în a-și adjudeca titlul sezonului, căci fiecare dintre ei se bazează pe câte un concurent în marea finală.

Marți seară, „Chefi la cuțite” a fost lider detașat de piață, cu aproape 2,6 milioane de români ce au urmărit emisiunea în minutul de maximă audiență, de la 21.53, potrivit unui comunicat remis Apropo de Antena 1. Show-ul culinar s-a clasat ca lider absolut de audiență pe toate categoriile de public.

În intervalul orar 20.23-22.39, chefii au fost prima alegere a românilor, cu o medie pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, de 11,3 puncte de rating și 34,9% cota de piață, în timp ce pe locul secund se clasa Pro TV, cu 7,1 puncte de rating și 21,9% cota de piață. La orașe, emisiunea de la Antena 1 a condus cu 11,8 puncte de rating și 26,7 % cota de piață, fiind urmată de Pro TV, cu 8,8 puncte de rating și 19,9 procente din cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării show-ul de la Antena 1 a fost lider, cu o audiență medie de 10,7 puncte de rating și 23.8% cota de piață, Pro TV ocupând locul al doilea, cu 8,2 puncte de rating și 18,4% cota de piață.

Ediția de marți a venit cu o surpriză pentru concurenți și pentru cei trei chefi, căci, în marea finală, Gina Pistol s-a reîntors pe platou pentru a le da colegilor săi o doză de energie pozitivă: ”Nu am putut să nu fiu alături de voi toți. Mai ales în momentul acesta, știu ce înseamnă finala pentru chefi!”. Așadar, Gina și Irina Fodor le vor fi alături finaliștilor și juraților miercuri seară.

Provocarea finalei va avea ca temă fine dining-ul, iar fiecare dintre cei calificați își va alege o echipă din foștii concurenți cu care va lucra la foc continuu pentru a pune pe bandă rețete impecabile: starter, main course și desert. Ca de obicei, jurații invitați special sunt cei mai renumiți chefi din România, iar experiența lor impresionantă din domeniu și studiile vaste îi recomandă pentru a da verdicul final.

CITEȘTE ȘI: Cel de-al zecelea sezon “Next Star”, din 22 mai, la Antena 1

Antena 1 lansează un nou show de cooking – „Hello Chef”

Foto: Antena 1