Câte avioane F/A-18 Super Hornet poți cumpăra cu banii strânși în box office de „Top Gun: Maverick”

De: Adrian Popa / 11.07.2022, 11:44
Câte avioane F/A-18 Super Hornet poți cumpăra cu banii strânși în box office de „Top Gun: Maverick”

„Top Gun: Maverick” este cel mai de succes film din cariera lui Tom Cruise. Producția a strâns 1,13 miliarde de dolari în box office. Filmul este foarte profitabil pentru cei care l-au produs, în ciuda bugetului mare, de 170 de milioane de dolari.

În „Maverick”, personajul interpretat de Cruise, Pete Mitchell, pilotează un avion F/A-18 Super Hornet. De banii generați de film cineva poate cumpăra 16 astfel de aeronave multirol. Acest model a intrat în serviciul activ în 1999 și a înlocuit F-14 Tomcat, avionul pilotat de Mitchell în primul film „Top Gun”. Au fost construite peste 600 de unități Super Hornet.

Iată ce alte lucruri poți face, în domeniul militar, cu 1,13 miliarde de dolari:

– Poți zbura 6.275 de ore cu un Super Hornet, potrivit calculelor făcute de The Drive. Întreținerea și operarea unui avion militar este o operațiune extrem de costisitoare. Pentru fiecare oră petrecută de aeronavă în aer sunt necesare câteva ore de întreținere și pregătire.

– Poți achiziționa șase aeronave E-2D Hawkeye, folosite de US Navy pentru avertizarea timpurie în caz de pericol. Aceste avioane apar și ele în „Top Gun: Maverick”.

– Banii sunt suficienți pentru a cumpăra 11 unități CMV-22 Osprey, un hibrid avion-elicopter.

– Poți opera timp de 16 ani o navă din familia LCS (Littoral Combat Ship) sau cumpăra două astfel de vase.

USS Independence, navă din familia LCS.

– Plătești jumătate din valoarea unui distrugător american din clasa Arleigh Burke sau poți opera o astfel de navă timp de 14 ani.

– Banii sunt suficienți pentru achiziția a peste 2.600 de rachete AIM-9X Block II Sidewinder. AIM-9 sunt unele dintre cele mai de succes rachete aer-aer din istorie, cu 270 de avioane doborâte confirmate.

– Poți plăti 1/12 din suma necesară pentru cumpărarea unui portavion din clasa Ford.

Foto: Profimedia Images