„Top Gun: Maverick”: Motivul pentru care lui Kelly McGillis nu i s-a cerut să revină în distribuție

De: Ana Obretin / 11.05.2022, 18:19

Lungmetrajul „Top Gun: Maverick” va avea premiera în cinematografe la sfârșitul acestei luni, iar fanii clasicului film din 1986 vor putea asista la revenirea mult așteptată a lui Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) și Tom „Iceman” Kazansky (Val Kilmer), dar nu și a lui Kelly McGillis.

Dar fanii nu o vor vedea pe Charlotte „Charlie” Blackwood, instructorul Top Gun interpretat de Kelly McGillis în filmul original. Relația romantică dintre Maverick și Charlie (și atracția fizică palpabilă dintre Cruise și McGillis) a fost una dintre temele principale din „Top Gun”, dar lui McGills nu i s-a cerut să joace în continuarea filmului. Motivul: personajul ei nu a fost nici măcar luat în considerare.

Regizorul „Top Gun: Maverick”, Joseph Kosinski, a confirmat omisiunea pentru Insider, înainte de lansarea continuării. „Top Gun: Maverick” este plasat la 30 de ani după filmul original și îl prezintă pe Maverick forțat să antreneze o nouă generație de piloți geniali. Noii recruți sunt jucați de actori ca Miles Teller, Glenn Powell, Monica Barbaro și Jay Ellis. Teller joacă rolul lui Bradley „Rooster” Bradshaw, un pilot stagiar care este fiul celui mai bun prieten al lui Maverick, Nick „Goose” Bradshaw. Kosinski a spus că nici măcar Meg Ryan, care a interpretat-o ​​pe soția lui Goose în filmul original, nu a fost luată în considerare să se întoarcă, în pofida faptului că familia Bradshaw este un punct cheie al intrigii în „Top Gun: Maverick”, scrie Variety.

CITEȘTE ȘI: Lady Gaga a lansat piesa „Hold My Hand”  de pe coloana sonoră a filmului „Top Gun: Maverick” (Video)

Tom Cruise și-a prezentat „Top Gun: Maverick” în echilibru pe un avion în zbor

„Acelea nu erau povești pe care să le aruncăm în jur”, a spus Kosinski despre vedetele feminine originale. „Nu am vrut ca toate poveștile să privească mereu înapoi. A fost important să introducem niște personaje noi”, a spus regizorul. Kosinski a preferat să limiteze temele comune dintre „Top Gun” original și continuarea acestuia la fiul lui Goose și relația dintre Maverick și Iceman.

Cruise a declarat recent pentru Entertainment Tonight că s-a „zbătut din greu” pentru ca Val Kilmer să se întoarcă în continuarea filmului. În loc de McGillis, „Top Gun: Maverick” o prezintă pe Jennifer Connolly în rolul principal feminin. Starul premiat cu Oscar o interpretează pe Penny Benjamin, care a fost menționată în originalul „Top Gun” ca fiind „fiica amiralului”, cu care Maverick a avut o aventură odată. Penny este o mamă singură în „Top Gun: Maverick” și deține un bar. „Penny Benjamin, un personaj care a fost menționat, dar nu l-am văzut până acum, a fost o oportunitate uimitoare de a aduce personajul lui Jennifer Connelly în acest film”, a spus Kosinski.

McGillis a dezvăluit pentru prima dată în 2019 că nu i s-a cerut să joace în continuarea „Top Gun”, spunând la acea vreme: „Sunt bătrână, sunt grasă și arăt potrivit vârstei mele. Și nu despre asta este vorba în toată scena. Aș prefera să mă simt absolut în pielea mea și cine sunt la vârsta mea, decât să pun preț pe toate celelalte lucruri”.

„Top Gun: Maverick” are premiera în cinema pe 27 mai. 

Vezi trailerul mai jos:

CITEȘTE ȘI: Regizorul Joseph Kosinski spune că au fost necesare 800 de ore de filmări pentru „Top Gun: Maverick”

Foto: Profimedia Images