Regizorul Joseph Kosinski spune că au fost necesare 800 de ore de filmări pentru „Top Gun: Maverick”

De: Nicoleta Lepădatu / 14.04.2022, 06:57
 Regizorul Joseph Kosinski spune că au fost necesare 800 de ore de filmări pentru „Top Gun: Maverick”

Regizorul Joseph Kosinski spune că au fost necesare 800 de ore de filmări pentru „Top Gun: Maverick”.

Kosinski a pus acest număr în perspectivă spunând că pentru sequel a filmat atâtea imagini cât cele trei filme „Stăpânul inelelor” combinate. Regizorul a lucrat cu vedeta sa din „Oblivion” Tom Cruise pentru „Top Gun: Maverick”, a cărui acțiune are loc la peste 30 de ani după filmul clasic al lui Tony Scott din 1986.

„Dintr-o zi de 12 sau 14 ore s-ar putea să obții 30 de secunde de filmări bune”, a spus Kosinski despre motivul pentru care s-au adunat atât de multe imagini. „Am muncit din greu. Doar că a durat foarte mult pentru a obține totul. Luni și luni de filmări aeriene. Am filmat atâtea imagini cât cele trei filme „Stăpânul inelelor” combinate. Cred că au fost 800 de ore de filmare.”

Secvențele aeriene nu au fost singurul motiv pentru atâtea filmări. Pentru scenele din cockpit, Kosinski și echipa de filmare au trebuit să-i învețe pe actori cum să folosească ei înșiși echipamentul, deoarece spațiul este mult prea mic pentru a încăpea un echipaj dedicat.

„A trebuit să-i învățăm pe actori despre lumini, despre cinematografie, despre montaj”, a spus Tom Cruise. „A trebuit să-i învăț cum să pornească și să oprească o cameră și despre unghiurile și obiectivele acesteia. Nu am avut timp nelimitat în aceste avioane. Dacă stăteam în aer timp de 20-30 de minute, trebuia să mă asigur că obținem ceea ce ne trebuie.”

„Top Gun: Maverick” va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes, în prezența lui Cruise.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, va fi proiectat la Cannes