„Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, va fi proiectat la Cannes

De: Ana Obretin / 15.03.2022, 18:07

Superproducția „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise în rolul principal, va fi proiectată la Festivalul de Film de la Cannes de anul acesta.

Lungmetrajul produs de Paramount și Skydance va fi proiectat la Cannes înaintea premierei sale în cinematografe, stabilită pentru 27 mai, potrivit unor surse apropiate festivalului. Paramount a refuzat să comenteze informația.

Anul acesta, festivalul emblematic are loc în perioada 17 – 28 mai. Cannes a fost multă vreme o platformă pentru lansarea unor superproducții care au avut premiera în cinematografe pe 27 mai, când în SUA este marcată Memorial Day, o zi în care sunt comemorați soldații care au murit la datorie.Festivalul le oferă studiourilor de la Hollywood acces la presa din întreaga lume, beneficiind în schimb de prezența unor staruri pe celebrul covor roșu.

Acest eveniment ar marca prima dată în ultimii 30 de ani de când un film cu Tom Cruise a fost proiectat la Cannes. „Far and Away”, regizat de Ron Howard, a avut premiera pe Croazetă în 1992. 

Premiera mondială a celui mai nou film al lui Tom Cruise, „Top Gun: Maverick”, nu va avea loc însă la Cannes

Acest eveniment a fost de mult planificat să aibă loc în San Diego, unde se desfășura acțiunea primului film, regizat de Tony Scott.

Regizat de Joseph Kosinski și cu un scenariu semnat de Christoipher McQuarrie și Peter Craig, filmul îi are în rolurile principale pe Tom Cruise, Miles Teller, Val Kilmer și Jennifer Connelly.

Vezi trailerul mai jos:

După mai bine de 30 de ani de serviciu în marina militară ca unul dintre cei mai buni piloți de luptă, Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) rămâne activ, refuzând să-și încetinească ritmul și să nu mai facă ceea ce îi place cel mai mult, adică să zboare. În timp ce pregătește un grup de piloți pentru o misiune specială, la care niciun „Top Gun” în viață nu a participat vreodată, el îl întâlnește pe Bradley Bradshaw (Miles Teller), care are porecla „Cocoș”, fiul regretatului prieten al lui Maverick ofițerul Nick Bradshaw (Anthony Edwards), cunoscut sub numele de „Gâscă”.

Confruntându-se cu un viitor incert și gestionând probleme cu fantomele din trecutul său, Maverick trebuie să își depășească cele mai profunde temeri cu privire la o misiune care cere sacrificii extreme de la cei care vor fi aleși să o îndeplinească.

CITEȘTE ȘI: China face propaganda militara cu secvente din „Top Gun”

Tom Cruise, despre motivația de a lucra în pandemie: “Oamenii mei și-ar fi putut pierde casele”

Tom Cruise, în viață ca-n filme: Și-a salvat cameramanul dintr-un accident de tren (FOTO)

Foto: Profimedia Images